Logo mooigeldropmierlo.nl
Trainer Jeroen van der Schoot  | Fotonummer: 9cde05
Trainer Jeroen van der Schoot (Foto: ingezonden )
Verenigingen

Teleurstellend gelijkspel voor Braakhuizen bij Spoordonkse Boys

Spoordonk/Geldrop – SV Braakhuizen heeft aan de uitwedstrijd bij Spoordonkse Boys een punt overgehouden. Na drie keer op achterstand te zijn gekomen wisten de roodzwarten uiteindelijk terug te komen tot 3-3.

In de race

De wedstrijd had voor beide ploegen hetzelfde belang. Spoordonk had de punten hard nodig om zich veilig te spelen en Braakhuizen wil nog graag deelnemen aan de nacompetitie voor promotie. Spoordonk liet het initiatief aan Braakhuizen, streed voor wat het waard was en kwam in de 19e minuut op voorsprong door Tom v.d. Schoot. Braakhuizen was de bovenliggende partij en zag in de 32e minuut Ralf van Beek de lat treffen na een goede aanval. Kort hierna hield Braakhuizen doelman Youri van Tilburg zijn ploeg op de been door een 100% kans van Spoordonkse Boys onschadelijk te maken.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-0 ruststand in het voordeel van de thuisploeg, toen Ibrahim Sanatci in de 46e minuut na een goede passeer beweging binnen de zestien gevloerd werd. De scheidsrechter kende Braakhuizen een penalty toe. Ralf van Beek had geen enkele moeite doelman van Agt van Spoordonkse Boys te passeren en zette de 1-1 ruststand op het scorebord.

Spannend
In de rust wisselde trainer Jeroen van der Schoot Ibrahim Sanatci. Voor hem kwam Anthony de Haan binnen de lijnen. Kort na het beginsignaal kopte Tom van Agt uit een corner maar rakelings over. Een minuut later stond de thuisploeg opnieuw op voorsprong, wederom door Tom v.d. Schoot. Hierna was het Braakhuizen wat de toon zette, Spoordonkse Boys op eigen helft vastzette en de meeste kansen uitspeelde.

In de 70e minuut kwamen de roodzwarten opnieuw door Ralf van Beek langszij. Zijn schot werd van richting veranderd, de doelman was kansloos. Na te gemakkelijk balverlies en voor scoorde Spoordonker Jasper van Agt, 3-2. Braakhuizen zette alles op alles. Braakhuizen kwam voor de derde keer langszij. Een toegekende vrije trap werd door Ralf van Beek fraai ingeschoten, zijn derde van de middag.

In de 83e minuut werd Remon Bruinen vervangen door de 17-jarige jeugdspeler Oisin van Lier die zich prima van zijn taak kweet. Kort voor het eindsignaal veerden de roodzwarten op toen een vermeende handsbal in de zestien van Spoordonkse Boys door de scheidsrechter werd weggewuifd. Er kwam in de stand geen verandering meer en dus liet Braakhuizen kostbare punten achter in Spoordonk.

Opstelling Braakhuizen
Remon Bruinen (83e Oisin van Lier), Gerald van Veen, Tolga Ozkan, Teun de Wit, Ralf van Beek, Bob Scheenloop, Myron Jourdain, Mike de Meij, Romano ter Linden, Ibrahim Sanatci (46e Anthony de Haan) en Youri van Tilburg.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>