Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 15b675
Foto: Ingezonden
Evenementen

Mierlo voor 41ste keer in teken van befaamde Kersenronde

Mierlo - De 41e editie van de Mierlose RegioBank Kersenronde staat op maandag 21 mei, 2e Pinksterdag, voor een groot gedeelte in het teken van de Regio- en Districtkampioenschappen voor de (B) Amateurs/Sportklasse, Junior-vrouwen, Nieuwelingen-meisjes, Nieuwelingen en Junioren.

Van 10.00 uur tot omstreeks 16.45 uur kan men volop genieten van prachtige wielersportwedstrijden waarvan de organisatie in de vertrouwde handen is van de Stichting Wielerevenementen Mierlo en de Stichting Wielerpromotie Peelland. Toegang tot de wedstrijden, met start en finish in het centrum van Mierlo (Marktstraat) is gratis.

Evenals voorgaande drie jaar heeft de actieve Stichting Wielerevenementen Mierlo de organisatie toegewezen gekregen vanuit de KNWU van wedstrijden in het kader van de Regio- en Districtskampioenschappen. Wedstrijden waarin diverse regionale toppers aan de start verschijnen. Het spreekt voor zich dat vooral zij in wielerdorp Mierlo extra gemotiveerd aan de start verschijnen en er alles aan gelegen is een mooie ereplaats voor zich op te eisen.

De start van de wedstrijd over 50 km (10 rondes van 5.0 kilometer door het centrum van Mierlo) voor de Amateurs/Sportklasse staat gepland om klokslag 10.00 uur. De categorie Junior-vrouwen wordt weggeschoten voor hun rit over 60 km om 11.30 uur terwijl de Nieuwelingen-meisjes voor hun wedstrijd over 50 km om 11.31 uur vertrekken. De start voor de Nieuwelingen, over 50 km staat gepland om 13.15 uur, terwijl de laatste categorie, de Junioren om 14.45 uur vertrekken voor hun 13 rondes koers door de straten van Mierlo.

Voor meer informatie omtrent de 41ste RegioBank Kersenronde te Mierlo op maandag 21 mei kunt u een kijkje nemen op de website www.kersenronde.nl.

Parcours Kersenronde
Het 5 kilometer lange parcours van de 41e editie van de RegioBank Kersenronde omvat de volgende straten: Marktstraat (start), Dorpsstraat, Kerkstraat, Heer van Scherpenzeelweg, Heer de Heuschweg, Overakker/Bennedonk/Sanghorst, Loeswijk, Santheuvel, Marktstraat (finish). De doorkomsten van de wedstrijden om de circa 10 á 15 minuten. Start en finish bij de Permamce, Café De Boemel aan de Marktstraat 41 te Mierlo.

In overleg met (politie) en met vergunning (van de gemeente Geldrop-Mierlo) is besloten dat het gehele parcours de gehele dag afgesloten blijft en er op de volgende plaatsen oversteken zijn: Kerkstraat met Willigstraat/Willem Alexanderstraat, Kerkstraat met Kerkakkers, Kerkstraat met Wilhelminastraat/Pastoor de Winterstraat en Heer van Scherpenzeelweg/Santheuvel/Heer de Heuschweg.

Voor informatie: Secretaris SWM Jan Meulendijks tel. 06-83561614.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>