Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 8b74ef
Foto: Ingezonden
Evenementen

Mierlose Jolanda en Giel organiseren sportieve LightRun en NightRun

Helmond/Mierlo - Door de inzet van twee Mierlonaren gaan zaterdag 19 mei de LightRun en NightRun in Helmond van start. Jolanda van der Putten is voorzitster van de Helmondse Atletiek Club en Giel Swinkels is combinatiefunctionaris bij JIBB, de stichting die sport- en beweegactiviteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen organiseert. Zij maken deel uit van de organisatie van dit grote evenement.

Jolanda van der Putten zegt: "Er komt nogal wat bij kijken om honderden lopers op een veilige maar vooral ook gezellige manier door de stad te laten gaan. Maar samen met zeven andere leden proberen we overal aan te denken." Giel maakt zich sterk voor de LightRun, een hardloopevenement van één en dit jaar voor het eerst ook twee kilometer. "Alle kinderen uit de regio kunnen meedoen, het hoeven geen geoefende hardlopers te zijn en het is ook geen Helmondse aangelegenheid. Het leuke voor de jeugd is dat zij voor € 3,00 inschrijfgeld niet alleen een prestatie neer zetten maar ook dat zij allemaal een medaille, wat te drinken en een stoer horloge krijgen. Bovendien is deelname natuurlijk een mooie zaterdagavondbesteding én een sportieve herinnering. Voor de snelste lopers staan er natuurlijk bekers klaar." De LightRun start om 20.00 uur op het Havenplein, dan is het nog licht.

Geoefend en recreatief
Jolanda van der Putten is enthousiast over het samenwerken met het nieuwe festival Helmond Live. "Het complete centrum van de stad staat in het teken van hardlopen én muziek van de bands die op het festival Helmond Live spelen. Nog meer reden om je in te schrijven voor het evenement dus! Of je nu meeloopt voor de sfeer of om een snellere tijd neer te zetten: de NightRun is voor geoefende én recreatieve lopers. Van vijf (één ronde) tot en met 15 (drie ronden) kilometer. Dus mobiliseer je vrienden en kennissen om mee te lopen of -ook heel belangrijk- aan te moedigen. Het zijn echt niet alleen maar Helmonders die meedoen, ook uit Mierlo, Geldrop en bijvoorbeeld Laarbeek en Gemert doen lopers mee." De start van de NightRun is om 21.00 uur, in de schemering. De finish is in het donker.

Inschrijven
De inschrijvingen voor de NightRun zijn geopend via inschrijven.nl. Deelname kost € 10,00 voor de NightRun en € 3,00 voor de LightRun. Je kunt jezelf individueel opgeven, maar ook als team. Bijvoorbeeld samen met je voetbalmaatjes of met je hockeyteam. Inschrijven op de dag zelf kan vanaf 18.00 uur tot een half uur voor de start bij het secretariaat in het Golden Tulip West-Ende, Steenweg 1 in Helmond. Meer informatie: kijk op www.hac-helmond.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>