Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: e82212
Foto: Ingezonden
SamenLoop voor Hoop

Ontbijt bij SamenLoop voor Hoop

Geldrop-Mierlo - Het mag met een groot aantal deelnemers het gezelligste ontbijt van Geldrop-Mierlo worden. Het ontbijt op zondagochtend 10 juni op het buitenterrein van de kynologenclub de Kempen aan de Kervel. In dat weekend vindt daar (op de wielerbaan in Geldrop) de tweede editie van de SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo plaats. Tijdens dit 24 uur durende wandelevenement dat in het teken staat van de ziekte kanker, wordt het leven gevierd maar ook stilgestaan bij de gevolgen van de ziekte. En met het ontbijt waaraan iedereen kan deelnemen, wordt vooral het leven gevierd.

Iedereen kan op zondagochtend mee ontbijten in de openlucht en betaalt daar € 5,00 per persoon voor. Omdat de producten gesponsord zijn door supermarkten en ondernemers gaat die € 5,00 volledig naar het KWF. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en ook de bijdragen dienen vooraf voldaan te worden. Aanmelden kan nog de hele maand mei met een mailtje naar teamsslvhgeldropmierlo@gmail.com

Bijna 30 teams hebben zich inmiddels ingeschreven voor de SamenLoop. Dat betekent dat er dat weekend zo'n 600 lopers symbolisch de strijd tegen kanker aangaan. Dit doen ze door in estafettevorm te wandelen over het parcours, de wielerbaan van Geldrop. Daarnaast organiseert ieder team ter plekke nog activiteiten om extra geld in te zamelen voor het KWF. Ook treden er artiesten en bands op. Het SamenLoopweekend start op zaterdag om 13.00 uur, 24 uur later wordt de opbrengst bekendgemaakt. Zondagochtend is er een speciale KinderLoop.

Kankeronderzoek in regio
Het doel van een SamenLoop is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte kanker. Iedere SamenLoop mag voor 10% van de opbrengst een eigen doel aanwijzen. Dit dient te passen binnen de richtlijnen van het KWF. In Geldrop-Mierlo heeft de organisatie gekozen voor het onderzoek van dokter Ignace de HIngh van het Catharinaziekenhuis. Hij doet onderzoek naar buikvlieskanker.

Jaarlijks krijgen 14.000 mensen de diagnose darmkanker. Zo'n 10 tot 15% krijgt als gevolg hiervan buikvlieskanker. Voorheen werden deze mensen niet geopereerd, maar ongeneeslijk ziek verklaard. Nu worden bij een operatie alle zichtbare tumoren verwijderd en wordt er direct daarna gespoeld met een verwarmde chemo. Door deze speciale HIPEC-behandeling is de levensverwachting voor mensen met uitgezaaide darmkanker in het buikvlies inmiddels gestegen van 6 naar 36 maanden. Er is echter nog veel onderzoek nodig om deze periode verder te verlengen om uiteindelijk ook deze vorm van kanker goed te kunnen bestrijden.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>