Logo mooigeldropmierlo.nl
Archieffoto  | Fotonummer: 9c0b8e
Archieffoto (Foto: Peter Wijlaars)
Verenigingen

Geldrop wint thuis tegen Wilhelmina'08

Geldrop - In de 8e minuut dacht Mark Werts Geldrop na een prima voorzet van Patrick Philippart op voorsprong te kunnen koppen, maar met een katachtige reflex hield Wilhelmina'08-goalie Michael Petit zijn doel schoon. Amper 1 minuut later werd het alsnog 1-0. Patrick Philippart was weer de aangever en dit keer kon Lars de Haas binnenschieten.

Na 20 minuten spelen kregen de bezoekers uit Weert een vrije trap toebedeeld van scheidsrechter Ploegstra. Deze standaardsituatie liet Arne van Geffen niet onbenut en zette zo Wilhelmina'08 weer naast Geldrop: 1-1 Hoewel de groenwitten het betere van het spel hadden ontsnapte het elftal van Pierre van den Eeden in de 29e minuut aan een 1-2 achterstand. Een crosspass van Ralph Tobben kwam aan bij Lennard Schreurs. De aanvaller ging op de goal van Geldrop-doelman Yannick Derix af, maar schoot vervolgens op de lat. Na iets meer dan een halfuur spelen verstuurde Joep van Vroenhoven een pass die op waarde werd geschat door Mark Werts. De inzet van de middenvelder werd gepareerd door Michael Petit. De sluitpost moest daarbij wel een rebound toestaan die door Lars de Haas zou worden binnengetikt: 2-1.

In de tweede helft wilde Geldrop verder afstand nemen van Wilhelmina'08. In de 61e minuut leek dat ook te gebeuren toen Coen Jansen na een voorzet van Sander Heesakkers de bal voor het inkoppen had, maar Michael Petit hield op miraculeuze wijze de thuisploeg van 3-1 af. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak. De bal bleef hangen in het strafschopgebied en daar profiteerde Ricardo Kessels van: 2-2. Na 70 minuten spelen wist Geldrop voor de derde maal in deze wedstrijd op voorsprong te komen. Luuk de Roos bezorgde de bal bij Jeroen de Kort die met een geplaatst schot aantekende voor 3-2. Luuk de Roos stelde in de 86e minuut de overwinning volledig veilig toen hij een voorzet van Patrick Philippart tegen het net kopte: 4-2.

Opstelling Geldrop: Derix: Beets (46. Heesakkers), Dekkers, Desriac, Verberne: Werts (46. C. Jansen), Van Vroenhoven, J. de Kort: Philippart, De Haas (66. De Roos), Van Moorsel.

Geldrop 2
Geldrop 2 won op bezoek bij Brabantia 2 met 1-4. Nico de Kort wist twee keer te scoren en Luuk Verstraaten en Dennis Rebergen maakte beide één doelpunt.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>