Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 623679
Stefan Bron / SteBro Fotografie
Politiek

Snel hulp bij beginnende schuldproblemen

Geldrop-Mierlo wil inwoners met betalingsachterstanden zo snel mogelijk hulp bieden. Door deze 'vroegsignalering' kunnen grotere problemen worden voorkomen. Het plan van het college hierover kan rekenen op brede steun in de gemeenteraad.

Redacteur: Martin de Bruijne

Hoe eerder mensen geholpen kunnen worden, hoe kleiner de kans is dat schulden zich alleen maar opstapelen. Dat is de eenvoudige gedachte achter de 'vroegsignalering.' De gemeentelijke CMD gaat met het plan aan de slag. Woningbouwcorporaties, belastingdienst, zorgverzekeraars en energieleveranciers geven aan de gemeente door bij wie betalingsachterstanden aan het ontstaan zijn. Binnen enkele weken krijgen die 'beginnende wanbetalers' vervolgens hulp aangeboden. Medewerkers van het CMD gaan bij de mensen op bezoek om te kijken wat er gedaan kan worden. Die hulp kan overigens niet afgedwongen worden en de begeleiding is altijd op vrijwillige basis.

Wethouder Marc Jeucken presenteerde het voorstel dinsdag in de Leefkamer. "Met dit plan lopen we behoorlijk voorop", aldus Jeucken. Over het plan voor gemeentelijke schuldhulpverlening wordt in de Raadskamer van 28 mei een besluit genomen.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>