Logo mooigeldropmierlo.nl
Nieuwbouw De Jonkvrouw © Wooninc  | Fotonummer: 424da7
Nieuwbouw De Jonkvrouw © Wooninc (Foto: Bron: Wooninc.)
Geldrop-Mierlo

Nieuwbouwproject De Jonkvrouw stap dichterbij

Geldrop - Het nieuwbouwproject De Jonkvrouw in Geldrop is een stap dichterbij. Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt in te stemmen met vaststellen van het bestemmingsplan. Dit bleek maandagavond in de Ruimtekamer. Als alles meezit worden de eerste woningen in 2020 opgeleverd. Verrassend was de mededeling van woningcorporatie Wooninc. dat het hele comlex gasloos gebouwd wordt.

Redacteur: Martin de Bruijne

In Zesgehuchten, parallel aan het spoor aan de kant van de Losweg, komt De Jonkvrouw. Het eerste plan voor het complex dateert uit 2014. Inmiddels zijn de plannen aangepast. "Meer differentiatie, minder hoog en minder woningen", vatte een woordvoerder van Wooninc. samen. Het plan dat er nu ligt gaat uit van maximaal 226 wooneenheden. Lunet Zorg realiseert maximaal 38 wooneenheden voor begeleid wonen, Vitalis Zorg bouwt 35 zorgwoningen. Wooninc. realiseert een Wooninc. Plus gebouw met 84 sociale huurappartementen. Het laatste deel gaat uit van 69 appartementen in de vrije sector. Voor dit deelproject zoekt Wooninc. nog een projectontwikkelaar.

Gasloos
De discussie in de ruimtekamer spitste zich toe op duurzaamheid. "Als gemeente hebben we grote ambities als het gaat om duurzaamheid, waarom bouwen we niet gasloos", gaf Ton van Happen (D66) aan. Andere fracties wilden dit ook. De woordvoerder van Wooninc. gaf later op de avond aan dat het project gasloos wordt.

Zekerheid
Tegen het ontwerp plan zijn de nodige zienswijzen ingediend door omwonenden en belanghebbenden. Die hadden voor een groot deel betrekking op de hoogte van het complex en het maximale aantal bouwlagen. Hans Timmermans van Belangenvereniging Zesgehuchten lichtte de bezwaren nog eens toe: "het is volstrekt onduidelijk of de afspraken die er met ons gemaakt zijn over het aantal etages ook daadwerkelijk worden gegarandeerd." In het plan gaat het bij de sociale huurwoningen om twee blokken van zes bouwlagen, de vrije sector appartementen krijgen vijf bouwlagen. Zekerheid dat het niet hoger wordt wilden Wooninc. en wethouder Renée Hoekman direct geven. "Die zekerheid kunnen we geven, er komt geen laag bovenop", aldus Hoekman.

Als de gemeenteraad later deze maand het bestemmingsplan vaststelt komt het plan ter inzage te liggen. Als alles volgens planning verloopt kan de bouw begin 2019 starten, een jaar later zijn de eerste woningen klaar.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>