Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 79c298
Foto: Ingezonden
Evenementen

Hooipop 2018: Grootser dan ooit

Geldrop – In Geldrop vindt op zaterdag 2 juni vindt al weer het 7de Hooipop festival plaats. Door nadrukkelijker de samenwerking met onder andere de organisatoren van Kommus en de Geldropse dorpsquiz en de gemeente op te zoeken, is de opzet dit jaar grootser dan ooit.

Samenwerking

De buurtvereniging Hulst-Skandia (BVHS) organiseert het festival. Deze vereniging is ook bekend van de Halloweentocht op Hulst. Vorig jaar bleek tijdens de voorbereidingen van die tocht dat de Geldrops dorpsquiz op dezelfde dag viel. "Dat is natuurlijk balen", aldus John van den Meerakker, één van de bestuursleden van de BVHS. "daar ben ik best nog wel even boos over geweest. En dat heb ik ze laten weten ook!." Een half jaar voorbereidingen lijken op een teleurstelling uit te draaien. John: "Gelukkig blijken de beide activiteiten een heel ander publiek te trekken. We hebben het net zo druk als eerdere jaren gehad." Maar het boze telefoontje heeft wel effect gehad. "Nu het contact gelegd is, werken we samen om een mooie activiteiten kalender in heel Geldrop-Mierlo te verspreiden. Daarin staan alle grote evenementen in het voor- en najaar. We zijn best trots dat we daar tussen staan", aldus John.

Ook de inschrijving voor de Geldropse Dorpsquiz vindt plaats tijdens het Hooipop festival. Tussen 14.30 en 17.30 uur kunnen de teams zich inschrijven, waarna de eerste opdrachten al meteen uitgevoerd moeten worden.

Groot, groter, groots
Net zoals voorgaande jaren is er genoeg te eten en drinken op het terrein. Maar ook daar is nadrukkelijker de samenwerking opgezocht. Zo staat dit jaar voor het eerst de pizzawagen van Da Portare op het veld. Ook nieuw dit jaar is de mechanische Stier. Deze blijft de hele dag staan, dus zorgt deze ook in de avonduren nog voor heel wat hilariteit. Omdat het festival in 2016 en 2017 wat last heeft gehad van de regen, is er dit jaar gezorgd voor een gedeeltelijke overkapping voor het podium. Zo kunnen de mensen droog staan, of bij goed weer in de schaduw.

Rommelmarkt
De Rommelmarkt ontbreekt ook dit jaar niet. Met op het moment van schrijven al 70 plaatsen, is ook dit onderdeel ten opzichte van vorig jaar gegroeid. John: "We hebben nog een paar plaatsen over, dus ik zou niet tot het laatste moment wachten." Een plekje reserveren kan via www.hooipop.nl.

Het Hooipop festival vindt plaats op zaterdag 2 juni. Het festival terrein bevindt zich op het grote grasveld in de Skandiawijk, tussen Nutsschool, dommel en Ziggenstraat. Het terrein is geopend van 14.00 tot 23.00 uur en de toegang is gratis.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>