Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: e7fecf
Foto: Peter Wijlaars
Foto's Evenementen

Uitreiking 'Zilveren wiel' tijdens Regiobank Kersenronde Mierlo

Mierlo – Voor de 41e keer werd maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, de traditionele Regiobank Kersenronde Mierlo gehouden. Door de straten en in het buitengebied van Mierlo streden de wielrenners/sters in vijf verschillende klasses om de titel Regio- en Districtskampioen. De Willem Steenbakkers wisseltroffee werd bij de Junioren gewonnen door Kars ten Boske.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Peter Wijlaars 

Zilveren Wiel
Tijdens de wielerwedstrijd werden Jan van de Laar en Jan Meulendijks door Stijn Kramer, voorzitter van District Zuid, in het zonnetje gezet. Beide heren zijn 25 jaar lid van de KNWU, Koninklijke Nederlandse Wieler Unie. Zij kregen, vanwege hun grote verdienste voor de Nederlandse wielersport, het 'Zilveren Wiel' opgespeld. Beide heren zijn ruim 25 jaar actief binnen het bestuur van Stichting Wielerevenementen Mierlo (SWM). "Vorig jaar ontving ik een Koninklijk onderscheiding, maar deze onderscheiding komt aardig in de buurt", vertelt een trotse Jan van de Laar. "Trots", vertelt Jan Meulendijks na afloop van de wielerwedstrijd. "Trots dat ik een 'Zilveren Wiel' heb gekregen, maar zeker ook trots op de organisatie. We hebben een nieuw parcours en ik hoor alleen maar positieve geluiden. Dat doet mij goed", aldus Jan Meulendijks. Behalve dat Jan 25 jaar lid is van de KNWU, is hij ook 25 jaar penningmeester en secretaris van Stichting Wielerevenementen Mierlo.

Ervaring
Stichting Wielerevenementen Mierlo had deze Kersenronde tot in de puntjes geregeld. "Met een draaiboek van de afgelopen jaren en de ervaring van de organisatie, werd niets aan het toeval overgelaten", vertelt voorzitter René Weijmans. Aan deze wielerklassieker, die hoog in het vaandel staat bij veel wielrenliefhebbers, namen iets meer dan 100 rijders/sters deel.

5 kilometer
Het nieuwe parcours is een ronde van 5 kilometer. De renners passeren gemiddeld vier tot zes keer per uur de start/finish. Voor het aanwezige publiek was het daardoor zeer aantrekkelijk om de koers te volgen. Mede door de omroeper werd het publiek op de hoogte gebracht van alles wat er in de koers gebeurde. Vanuit de volgauto's werd informatie doorgegeven die even later door de omroeper aan het publiek gemeld werd.

Vijf klasses
De Amateurs/Sportklasse begonnen om 10.00 uur en legden een parcours van 50 km af. Peter de Winter (Wolphaartsdijk) reed in deze klasse de snelste tijd. De junior-vrouwen fietsten 60 km, Femke Gerritse (Rosmalen) was in deze klasse de snelste. De nieuwelingen meisjes zaten 50 km op de fiets, Nina Spapen (Rijen) won in deze klasse. De klasse nieuwelingen fietsten eveneens 50 km. Rowdy Reunis (Hulst) trok hier aan het langste eind.

Willem Steenbakkers wisseltroffie
Karst ten Boske kreeg de 'Willem Steenbakkers' wisseltroffee overhandigd. In de voorlaatste ronde reed hij nog met Kelvin Kanen op kop. "In de laatste ronde heb ik alles gegeven en kon ik demarreren en kwam ik, met 10 seconden voorsprong, als eerste over de finish", vertelt een gelukkige Karst. De Mierlose Willem Steenbakkers is de grondlegger voor de wielersport in Mierlo geweest. Zijn naam is en blijft een zeer bekende in 'wieler Nederland'. Bij de Regiobank Kersenronde Mierlo is zijn naam al jaren verbonden aan de wisselbeker. Met trots ontving Karst deze grote beker.

Toekomst
"Een droom blijft om een populair wielerevenement, zoals de Lady's tour, naar Mierlo te halen", geeft Jan van de Laar aan. "Mierlo staat hoog aangeschreven voor het organiseren van wielerevenementen", laat de voorzitter René weten. "Het zou een mooie waardering zijn voor de Stichting Wielerevenementen Mierlo!"

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>