Logo mooigeldropmierlo.nl
Tiny van Gastel (l) en Pierre Maas (r)  | Fotonummer: 243825
Tiny van Gastel (l) en Pierre Maas (r) (Foto: Ingezonden)
Verenigingen

50 jaar lid van HSV De IJzeren Man

Geldrop - HSV De IJzeren Man heeft onlangs haar algemene jaarvergadering gehouden. Naast de gebruikelijke zaken als verantwoording afleggen en goedkeuring vragen voor het komend jaar, werden enkele bijzondere jubilarissen (25 en 50 jaar) gehuldigd.

Jubilarissen
Dit jaar zijn er drie leden die de bijna niet voorkomende mijlpaal van 50 jaren lid zijn hebben bereikt. Ze konden er niet allemaal bij zijn, maar Tiny van Gastel was aanwezig tijdens de ALV, hij had zelfs een krantenknipsel meegenomen uit 1994. Op die foto stonden maar liefst 14 leden die in het zonnetje werden gezet, waarvan hij met 25 jaren lidmaatschap er een van was. De andere jubilaris is Pierre Maas die met 25 jaar lid ook een mooie bijdrage heeft geleverd. Achter de schermen is Pierre nog steeds actief en daar is de club uiteraard heel blij mee.

Visuitzetplan
Naast de jubilea is er ook gesproken over de visuitzet. Visuitzet is nodig om de visstand op peil te houden en om variatie in het visbestand te houden. De vis die in de late wintermaanden werd uitgezet werd mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Federatie Zuidwest Nederland. De federatie heeft een duurzaam visuitzetplan gelanceerd en de HSV is een van de deeelnemers. Het moet dan duurzaam gevangen vis zijn (geen kweek uit een kweekvijver) en de vis moet verantwoord worden gevangen en overgezet. Samen met de Federatie is dit jaar weer een mooie onderhoudsuitzetting gedaan.

Compleet bestuur
Een ander heugelijk feit is dat, het na enkele jaren zonder voorzitter en secretaris gedaan te hebben, beide functies weer zijn ingevuld. De hoop was al een beetje opgegeven, maar afgelopen winter dienden zich twee kandidaten aan. Het bestuur was reuze verrast en blij dat er weer aanwas kwam. Louis Biesters is de nieuwe voorzitter en Theo lenting neemt het secretariaat voor z'n rekening. Vrijwilligers liggen niet voor het oprapen moet u weten. Beide mannen zijn aan de leden van de ledenvergadering voorgesteld en kregen een unanieme instemming.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>