Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: ea2be5
Foto: Ingezonden
Verenigingen

VV Geldrop verliest van Bekkerveld

Geldrop – VV Geldrop heeft de reguliere competitie afgesloten met een 2-3 nederlaag tegen Bekkerveld. Jammer, want bij een gelijkspel of winstpartij zou Geldrop in de 1e ronde van de nacompetitie, eveneens tegen Bekkerveld, thuis mogen spelen. Nu moet de ploeg donderdag 31 mei afreizen naar Heerlen. De aftrap op sportpark A Gene Bek is om 20.00 uur.

Na 8 minuten spelen leek het erop dat Geldrop een strafschop had moeten krijgen wegens een handsbal van een van de Bekkerveld-verdedigers. Echter wilde leidsman Vereijken daar niet aan. Desalniettemin ging het spel gewoon verder. Het schot van Patrick Philippart wat na het discutabele moment zou volgen was een prooi voor Bekkerveld-goalie Rik Klyn. In de 18e minuut kwam een corner van Patrick Philippart terecht bij Jeroen de Kort. Het schot van De Kort was krachtig genoeg, maar de bezoekers konden de bal voor de doellijn weghalen. Bekkerveld kwam er tevens ook geregeld uit, maar tot veel gevaar leidde dat niet.
De tweede helft was pas één minuut bezig toen de groenwitten al tegen een achterstand aankeken. Dimitri Orbons schoot na een corner van Thommie Vluggen binnen: 0-1. In de 55e minuut werd de schade nog groter voor Geldrop. De bal werd onvoldoende weggewerkt, waardoor Erwin Hermans kon aantekenen voor 0-2. Hierna toonde Geldrop wel de nodige veerkracht. Een iets te harde corner werd door Tom Dekkers met het hoofd terug in het strafschopgebied gebracht. Jeroen de Kort was het meest attent en schoot in de 65e minuut de 1-2 binnen. Vier minuten later leek de comeback helemaal compleet toen Sander Heesakkers, na een vlot lopende combinatie met Patrick Philippart, strak voorgaf, maar er geen groen-witte klaar stond om af te ronden.

Na een korte onderbreking wegens onweer kwam in de 78e minuut een uitstekende pass van Joep van Vroenhoven aan bij Joep van der Velden. De buitenspeler liet vervolgens keeper Rik Klyn kansloos in de korte hoek: 2-2. Twee minuten voor tijd liet Geldrop het punt toch nog uit handen glippen. Joep op den Kamp werd in scoringspositie gebracht en wist binnen te schieten: 2-3.

Opstelling Geldrop: Derix: Heesakkers, Dekkers, De Roos (76. Van Moorsel), Beets (63. Verberne): Werts (63. De Haas), Van Vroenhoven, J. de Kort: Philippart, C. Jansen, Van der Velden.

Geldrop 2
Het team van Jeroen van Gils is erin geslaagd om de 3e periodetitel te winnen en mag hierdoor volgend seizoen in de beker tegen eerste elftallen gaan spelen. Directe concurrent UNA 2 werd met 0-3 verslagen. Felix Klein, Ben Bruisten en Roel van den Heuvel scoorden voor Geldrop 2. Een mooie bekroning voor een uitstekende tweede seizoenshelft!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>