Logo mooigeldropmierlo.nl
Staand v.l.n.r.: Rob Knapen, Fenna Jacobs, Bo Knapen, Rick Leenheers, Ludo Hansen Gehurkt: Peter Klasens, Simon van den Boom, Henriëtte Ederveen. Niet op de foto: Lilian van Tongerlo   | Fotonummer: 433845
Staand v.l.n.r.: Rob Knapen, Fenna Jacobs, Bo Knapen, Rick Leenheers, Ludo Hansen Gehurkt: Peter Klasens, Simon van den Boom, Henriëtte Ederveen. Niet op de foto: Lilian van Tongerlo (Foto: Ingezonden)
Verenigingen

Veertig jaar 'Opentoernooi De Mast'

Geldrop - Uit de hele regio komen tennissers naar Geldrop om deel te nemen aan De Mast Bourgondische Open dat begint op zaterdag 9 juni en 9 dagen duurt. De 300 deelnemers kunnen zich niet alleen verheugen op een sportieve strijd, ook op gratis lekkernijen en vier avonden een gratis BBQ. Vanwege het 40-jarig bestaan wordt een extra programma georganiseerd met onder andere muziekanten. Op zondag 17 juni worden de finalewedstrijden gespeeld op de tennisvelden van De Mast.

Redacteur: Olga Maria Berger

Veertig jaar

"Iedere zichzelf respecterende tennisvereniging organiseert een toernooi", zegt Rob Knapen, voorzitter van de toernooicommissie. "Vooral om niet altijd tegen dezelfde mensen binnen de vereniging te spelen. Bovendien is het financieel aantrekkelijk voor de vereniging, vooral wat barinkomsten betreft." Veertig jaar geleden, in 1978, werd door de toenmalige toernooicommissie het eerste toernooi georganiseerd.

Vijf jaar
Omdat bij de Mast gezelligheid voorop staat werden er steeds vaker hapjes geserveerd tijdens het toernooi. Daarom is, vijf jaar geleden, besloten de naam te wijzigen in 'De Mast Bourgondisch Open'. Die hapjes worden nog steeds alle toernooidagen uitgedeeld: haring, ijs, pizza en andere lekkernijen. Bovendien is er van maandag- tot en met donderdagavond een gratis BBQ. "We hebben het geluk dat de meeste sponsors ons trouw blijven", zegt Bo Knapen die de communicatie voor haar rekening neemt. "Zo kunnen we dit Bourgondische toernooi blijven organiseren. Het wordt zeker gezellig druk."

Jubileum
In de 40 jaar dat het toernooi wordt georganiseerd is er een strak draaiboek ontstaan dat wordt uitgevoerd door 9 commissieleden die allemaal hun eigen taak hebben. Vanwege het jubileum is er een extra programma georganiseerd. Op zondagmiddag 10 juni komt Alain Depreux spelen. "Hij staat vaak bij winkelcentrum de Coevering als straatmuzikant", zegt Bo. "Veel mensen hebben hem vast al eens gehoord." De tennisvereniging heeft naast tennistalent ook muzikaal talent en op dinsdagavond 12 juni treedt Onny Matulessy op. "Donderdagavond wordt het echt te gek, dan komt de 19-jarige Flemming Viguurs uit Vught met eigen muziek en covers. Flemming is in sneltreinvaart bekend geworden." De pubquiz wordt als vanouds op vrijdagavond gehouden. Tijdens het toernooi kan ingeschreven worden.

Finaledag
Op de zondag 17 juni worden 40 finalewedstrijden gespeeld op 10 banen van De Mast. "Vanwege het jubileum is de dresscode Wimbledon", vertelt Bo. "Dat wil zeggen dat de spelers, als ze dat willen, in het wit komen." Om spierklachten die tijdens het toernooi zijn ontstaan te verhelpen, is een fysiotherapeut aanwezig. "Als ze in de finale staan, hebben veel spelers al vier wedstrijden gespeeld in de dagen ervoor", zegt Rob. "Onze hoofdsponsor Verest Sport komt op zondag met een kledingmarkt. Vanwege het jubileum gaat hij rackets bespannen."

G.L.T.V. De Mast
De Geldropse Lawn Tennis Vereniging De Mast is in 1972 opgericht. Het is een recreatieve club, die het belangrijk vindt om tennis op alle niveaus te faciliteren. Gezelligheid speelt een belangrijke rol. De club speelt bij De Mast aan de Bosrand 125 en beschikt over 12 banen en een gezellige bar met terras.

Inschrijven toernooi
Het is tot 1 juni nog mogelijk om in te schrijven voor het jubileum Bourgondisch Open: www.de-mast.nl. In de weekenden zijn er de hele dag wedstrijden, op weekdagen vanaf 17.00 uur. De toernooicommissie is per mail te bereiken: otc@de-mast.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>