Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 9e3178
Foto: Ingezonden
Verenigingen

SV Braakhuizen neemt eerste horde in Schijndel tegen Avanti' 31

Geldrop - De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot, nog voor rust gereduceerd tot tien man klopte Avanti'31 in de slotfase van de wedstrijd met 0-1 door een doelpunt van Anthony de Haan en plaatst zich door dit resultaat voor de volgende wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

Goede start

Na het beginsignaal van scheidsrechter Ooms werd al snel duidelijk dat Braakhuizen de betere ploeg was. Avanti'31 trok zich tot de middenlijn terug en liet het initiatief aan Braakhuizen. Al in de 4e minuut viel er een kans te noteren voor Ralf van Beek die na een snel genomen vrije trap van Myron Jourdain te slap inschoot. In de 25e minuut ging het wedstrijdbeeld compleet op zijn kop doordat scheidsrechter Ooms Avanti'31 een strafschop toekende na een vermeende overtreding van de doelman op Avanti'31 spits van Heeswijk.

De spits ging zelf achter de pingel staan maar Braakhuizen doelman Youri van Tilburg reageerde adequaat en pakte de inzet resoluut. Braakhuizen verzuimde door te drukken en was niet helemaal scherp in de afronding. In de 36e minuut kreeg Braakhuizen aanvoerder Teun de Wit een gele kaart, vlak daarna gevolgd door een grote kans voor Anthony de Haan en Ralf van Beek, beide keren bleef de doelman van Avanti'31 overeind. Kort voor rust zag opnieuw Braakhuizen aanvoerder Teun de Wit een gele kaart, zijn 2e en dus nog voor het rustsignaal moesten de roodzwarten met tien man verder. Ruststand 0-0.

Moeilijk verzilveren
Trainer Jeroen van der Schoot bracht Thijs Scheenloop in de ploeg voor Romano ter Linden, deed wat omzettingen en zag zijn ploeg zeker in de beginfase makkelijk overeind blijven. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de roodzwarten wel naar achter gedrongen. Avanti'31 was duidelijk beducht voor de voorwaartsen van Braakhuizen en hield steeds voldoende mensen achterin. Het niveau daalde en de wedstrijd was meer spannend dan goed en terwijl iedereen zich eigenlijk al opmaakte voor een verlenging daar sloegen de roodzwarten toe in de persoon van Anthony de Haan. In de 90e minuut was hij na een uitbraak de defensie te snel af en poeierde de bal in de bovenhoek. Hierna volgde nog een onbesuisde overtreding op Braakhuizen's Tolga Ozkan, die vervangen werd door Gerald van Veen. De roodzwarten gaan volkomen verdiend door naar ronde 2, waarin het opnieuw uit moet aantreden, deze keer tegen FC Engelen.

Opstelling Braakhuizen:
Robin Sweegers, Remon Bruinen, Tolga Ozkan (90e Gerald van Veen), Teun de Wit, Ralf van Beek, Bob Scheenloop, Myron Jourdain, Mike de Meij, Romano ter Linden (46e Thijs Scheenloop), Anthony de Haan en Youri van Tilburg.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>