Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: cd0c19
Foto: Peter Wijlaars
Sport

Adviesorgaan Sportraad Geldrop-Mierlo officieel van start

Mierlo – In de kantine van Hockeyclub Mierlo vond woensdagmiddag 30 mei de officiële presentatie van Sportraad Geldrop-Mierlo plaats.

Redacteur: Corine Brouwers
Fotograaf: Peter Wijlaars

Sportraad

Miranda Verdouw, die nog tot 4 juni wethouder van onder andere Sport en Cultuur is, legt uit waarom de Sportraad in het leven is geroepen en wat deze raad voor Geldrop-Mierlo kan betekenen. "Voorheen was er sportkoepel GeMs", vertelt de wethouder. "GeMs fungeerde als aanspreekpunt voor de gemeente Geldrop-Mierlo, namens de aangesloten sportverenigingen. De noodzaak vanuit de verenigingen om gebruik te maken van het GeMs werd minder groot. Vaak was er rechtstreeks contact tussen een vereniging en de gemeente en de verenigingen konden veel zelf regelen. Na een conflict over kunstgras op de sportvelden van de voetbalverenigingen besloot het bestuur van GeMs op te stappen. Omdat we een gemeente willen zijn waar sport centraal staat, vonden we het noodzakelijk dat er een brede adviesraad zou worden opgericht, met zeer diverse vertegenwoordigers. Daarom is Sportraad Geldrop-Mierlo opgericht." De Sportraad wordt vertegenwoordigd door onder andere sportverenigingen, fysiotherapeuten, het ziekenhuis, de buurtsportcoach, LEV groep en het Strabrecht College. De Sportraad geeft de gemeente advies over het bevorderen van sporten en bewegen onder de inwoners van de gemeente.

Twaalf vertegenwoordigers
Onder de aanwezigen is ook Hans Vermeulen van LOGO Geldrop. Hans was de voorzitter van GeMs en is nu ook voor de Sportraad de kar blijven trekken. Hans zet zich in voor de Sportraad, omdat het belangrijk is sport en bewegen zo optimaal mogelijk te stimuleren en daar draagt hij graag zijn steentje aan bij. Er zitten twaalf vertegenwoordigers in de raad, waaronder oud-GeMs leden Lianne Sanders van Budovereniging De Hechte Band en Ton Tegelaers van Handbal Club Geldrop.

Sportvisie
Als het tijd is om de officiële oprichting in te luiden, verzamelen de aanwezigen zich bij het hockeyveld. Daar heet Bart Meulendijks, communicatiemedewerker van de gemeente, iedereen welkom. Miranda Verdouw benadrukt vervolgens het belang van de Sportraad. Hans Vermeulen stelt de aanwezige leden voor en houdt een korte toespraak. "Wij hopen dat de gemeente dankbaar gebruik gaat maken van de adviesraad", geeft Hans aan. "Wij zijn een heel diverse groep en dat is onze kracht. Er wordt wel gezegd dat 'zitten het nieuwe roken' is. Daarom bundelen wij onze krachten om mensen aan het bewegen te krijgen. Wij hebben niet alleen een adviserende functie, maar kunnen ook zelf met voorstellen komen. We zijn druk bezig met de sportvisie voor de gemeente Geldrop-Mierlo."

Officieel
Onder toeziend oog van alle aanwezigen pakken wethouder Verdouw en Hans Vermeulen een hockeystick ter hand en scoren een goal, waarmee zij de officiële oprichting van Sportraad Geldrop-Mierlo inluiden. Na afloop wordt er in de gezonde sportkantine van de hockeyclub een gezond hapje, gesponsord door Natuurlijk Van der Leest en een alcoholvrij drankje genuttigd.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>