Logo mooigeldropmierlo.nl
De Kersenkoningin Michelle met haar Hofdames Irene (l) en Lieke (r)  | Fotonummer: b5a503
De Kersenkoningin Michelle met haar Hofdames Irene (l) en Lieke (r) (Foto: Emmy Grit)
Evenementen

Kersenoogstfeest in Mierlo

Mierlo - Nog een paar weken en dan ontvangen Kersenkoningin Michelle en haar hofdames Lieke en Irene u graag tijdens een van de vele activiteiten van het Kersenoogstfeest 2018. Precies 70 jaar na het eerste Kersenoogstfeest, met Koningin Mia, is dit het derde Kersenoogstfeest 'nieuwe stijl'.

De herstart werd gemaakt in 2015 en na de tweede uitvoering in 2016 werd besloten om het evenement eens per twee jaar te organiseren. Dit jaar is gekozen voor de basis van 2014 met echter een groot verschil; de eerste twee edities waren immers bij De Kersengaerd bij de familie Huijbers. Een derde editie daar zat er wegens de grote verbouwing niet meer in. Vandaar dat dit jaar door de organiserende vereniging De Kersepit is gekozen voor het centrum van Mierlo. Speciaal voor dit evenement wordt een groot feestpaviljoen geplaatst aan de voet van de molen. Daar wordt twee dagen gefeest in het kader van het Kersenoogstfeest. Tevens wordt op vrijdag 22 juni de officiële opening gevierd van het Mierlose Centrum. Ook deze activiteit vindt plaats in het feestpaviljoen.

Programma
Er wordt op zaterdag 23 juni tussen 13.30 en 14.30 uur gestart met een fietstocht voor het hele gezin. Vanaf 20.00 uur is het feestpaviljoen geopend voor het echte Kersenoogstfeest van Koningin Michelle. Zij maakt samen met haar hofdames die avond haar opwachting met een klein officieel tintje. Blizzerd, eén van de beste coverbands van Nederland, is voor de muziek verantwoordelijk. De Kersepit is er ook in geslaagd om twee top-attracties naar Mierlo te halen. Stef Ekkel bekend van zijn grote hits als 'Sierre Madre', 'De Woonboot' en zijn megahit 'Liever te dik in de kist' en het duo 'De PartyFrieks'. Deze twee zeer energieke gasten uit de Kempen hebben die grote knaller, 'Wij gaan zuipe!', te pakken. De entree is gratis.

Zondag
Zondagochtend wordt om 09.30 uur gestart met een Miniparade door Mierlo. Het koninklijke trio wordt opgehaald vanaf het bordes van het Oude Raadhuis aan de Dorpsstraat. Begeleid door Harmonie Sint Lucia en Gilde Sint Catharine en Sint Barbara en De Kersepit gaat het via Kerkstraat, Bethanië, Bisschop Van Mierlostraat en Vesperstraat naar het feestpaviljoen. Hier wordt gestart met de Kersmis, een speciaal oogst-dankviering met medewerking van het parochieel dames- en mannenkoor, Zanggroep Joko, Het Mierlo's Kinder- en Tienerkoor, De Kersenlanders en Wiljan van Gerven. Voorganger is 'kapelaan' Sjef Jansen, wereldberoemd pastor in Mierlo. Deze mis is voor alle Mierlonaren toegankelijk, na de mis wordt de vendelgroet gebracht. Aansluitend, om 12 uur is het tijd voor Blaaskapel De Kersenlanders. Deze blaaskapel bestaat dit jaar maar liefst 70 jaar. Zij zijn ook gastheer van die andere geweldige blaaskapel deze middag: de Pompzwengels uit Geffen.

Het programma wordt afgewisseld met optredens van nagenoeg allemaal artiesten uit Mierlo. Trio Vrij Vrolijk, Christian Goossens, Henny Weijmans, Marcel Mulders, WAI en Duo NL zorgen voor een heel muzikale en gezellige middag. De entree is entree gratis.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>