Logo mooigeldropmierlo.nl
De trotse afgevaardigden van de Mierlose verenigingen  | Fotonummer: bb2718
De trotse afgevaardigden van de Mierlose verenigingen (Foto: Emmy Grit)
Verenigingen

Rabobank clubkascampagne deelt cheques uit tijdens roadshow

Mierlo – De roadshow van de Rabobank clubkascampagne Peelland-Zuid streek vrijdag 1 juni neer op het Molenplein in Mierlo. Maar liefst 46 afgevaardigden van verenigingen, stichtingen en organisaties waren aanwezig en ontvingen hun cheque. Net als vorig jaar werd Jeugd Vakantie Werk Mierlo als laatste van alle aanwezigen omgeroepen; het hoogste geldbedrag stond op hun cheque geschreven.

Redacteur: Emmy Grit

Vijf stemmen
Rabobank Peelland-Zuid verdeelt voor de clubkascampagne in het werkgebied Peelland-Zuid maar liefst € 275.000, waarvan € 20.000 In Mierlo werd uitgedeeld. Klanten van de Rabobank die tevens lid zijn, ontvangen voor deze actie vijf stemmen, die zij op hun beurt aan de deelnemende Mierlose verenigingen, stichtingen of organisaties konden geven. Iedere stem staat voor een geldbedrag. In Mierlo is een stem ruim € 3,50 waard. "Om in aanmerking te komen voor een cheque moet een vereniging, stichting of organisatie minimaal 50 stemmen hebben opgehaald", vertelt Maayke de Rooij, medewerksters afdeling Particulieren van Rabobank Peelland-Zuid.

Hoge bedragen
De avond begon met het uitdelen van de cheques waarop de laagste bedragen vermeld stonden. Gedurende de avond werden de bedragen hoger. Scouting Mierlo, eindigend op een mooie derde plaats met 296 stemmen. Zij gaan het geld besteden aan materialen voor hun leden. De Zonnebloem kreeg de twee na hoogst aantal stemmen en ontving een mooi bedrag van € 1228,00. "We kunnen met dit bedrag weer uitstapjes maken met de mensen die het nodig hebben", aldus Roland Janssen namens de Zonnebloem, afdeling Mierlo.

Meeste stemmen
De verrassing was niet groot dat Jeugd Vakantie Werk Mierlo, net als vorig jaar, de meeste stemmen had opgehaald. Zij kregen maar liefst 450 stemmen van de leden van de Rabobank. Deze stemmen vertegenwoordigen een bedrag van € 1.606,50. "Wat een mooi bedrag en wat veel stemmen", vertelt Joke Doensen, bestuurslid van JVW Mierlo meteen na de uitreiking. Nancy van den Wittenboer, tevens bestuurslid, gaat verder: "Iedereen in Mierlo kent wel iemand die betrokken is met de JVW, ik denk dat we daarom zoveel stemmen hebben gekregen. Uit deze stemmen blijkt wel dat wij het goed bij de Mierlo bevolking en dan met name voor de kinderen en jongeren. Fijn om te weten dat veel mensen ons een warm hart toedragen."

50-jarig jubileum
Het geld wordt weggezet voor het 50-jarig jubileum dat in 2019 op de agenda staat. "We willen in 2019 nog grootser uitpakken", aldus beide bestuursleden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>