Logo mooigeldropmierlo.nl
Bestuursleden van Bridgeclub Geldrop  | Fotonummer: 6c83bc
Bestuursleden van Bridgeclub Geldrop (Foto: Ger Jansens)
Verenigingen

Bridgeclub Geldrop viert vijftig jarig jubileum

Geldrop - "Je kunt nog zoveel sores hebben. Als je dan gaat zitten bridgen, ben je alles even kwijt. Het is even omschakelen. Het is een heerlijke ontspanning", vertelt Karin Verdouw. Karin is al 44 jaar lid van de Bridgeclub Geldrop. De club viert dit jaar het 50-jarig bestaan. De laatste speelavond van het seizoen, donderdag 31 mei in het gemeenschapshuis Zesgehuchten, was feestelijk, vlaai bij de koffie. In het najaar volgt en uitgebreid feest. Volgens de penningmeester is daar goed voor gespaard.

Gemoedelijk
"Voor je het in de gaten hebt, is zo'n donderdagavond waarop we spelen, om", meent penningmeester Jaap Neijboer. "De sfeer bij onze club is ook heel gemoedelijk. We spelen niet met het mes op tafel", geeft Karin aan. "We hebben een leuke vereniging. Ieder speelt op zijn eigen niveau. De leden zijn met hart en ziel betrokken. Dat zie je ook aan het aantal van twintig vrijwilligers die meehelpen met het klaarzetten en opruimen van materialen en verzorgen van koffie en thee", vindt voorzitter Jan Verdoorn. De club heeft nu 95 leden, die zijn verdeeld in drie niveaugroepen, 'lijnen', genoemd. "Met het huidige aantal kunnen we de lijnen net vullen. Daarom willen we het aantal leden ook graag uitbreiden. Graag ook met jongeren", vertelt de penningmeester.

Elitair?
Op de vraag of bridge elitair is, stelt Neijboer: "Nee het is niet elitair. Mensen uit alle lagen van de bevolking kunnen eraan meedoen. Als je kunt rikken of klaverjassen, kun je ook bridgen leren." Naast de speelavonden in het seizoen, van sept tot mei, zijn er verschillende andere activiteiten van de vereniging. In de zomermaanden zijn er speelavonden waaraan iedereen kan meedoen. Verder is er in november een benefietspeelavond met opbrengst voor zorgcentrum De Akert. Aan het eind van het jaar is er een oliebollendrive waarbij ook iedereen kan meespelen. Veel aandacht willen de bestuursleden voor de start van de bridgecursus in januari. Zo hopen dat daar vele nieuwe aspirant spelers naartoe komen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>