Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 5ce00f
Foto: Ingezonden
Verenigingen

Twee titels voor BC Geldrop op NK jeugd badminton

Geldrop/Tilburg – In de jaarlijkse afsluiting van het badmintonseizoen, het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd, hebben de spelers en speelsters van BC Geldrop twee titels en twee podiumplaatsen weten te bemachtigen.

Sporthal T-Kwadraat in Tilburg was op 9 en 10 juni het decor voor de kampioenschappen. In totaal deden 180 spelers uit het hele land mee. Geldrop vaardigde in totaal tien spelers en speelsters af. Voor sommige spelers was dit de laatste mogelijkheid om namens BC Geldrop een ereplaats te behalen. Geldrop staat bekend om zijn goede jeugdopleiding en als spelers op een gegeven moment bij deze club niet verder kunnen groeien, is het tijd om verder te kijken.

Het toernooi werd grotendeels gespeeld met een afvalschema, dus bij een slechte wedstrijd lig je er meteen uit. Zo kon het bijvoorbeeld gebeuren dat een internationaal spelend koppel als David van Dalm en Iris van Leijsen toch sneuvelde in de halve finales.

De broer van David, Rune van Dalm, deed het uitstekend door in twee onderdelen de finale te bereiken. In het enkelspel onder 13 jaar overleefde hij een spannende eerste ronde om vervolgens door te stomen naar de finale. Daar ging hij in twee sets onderuit tegen de nummer één de plaatsingslijst. In het dubbelspel ging het tot de finale redelijk makkelijk. Vervolgens won hij samen met Noah Haase van BV Almere de finale in twee sets.

Een andere positieve verrassing was Atreya Viswanathan. Volgend jaar speelt hij helaas niet meer in Geldrop, maar hij voegde nog wel twee bekers toe aan de Geldropse prijzenkast. In het enkelspel onder 15 jaar haalde hij knap de finale. Onderweg rekende hij af met de nummer drie van de plaatsingslijst en ging alleen de finale tegen de nummer één verloren. In het dubbelspel ging het nog iets beter; samen met Finn Lavalette van BCH uit Den Bosch bereikte hij de finale die ze in drie sets naar zich toe trokken.

Een compliment aan alle spelers die de eer van BC Geldrop zo goed verdedigd hebben. En voor de spelers die hun vleugels uitslaan; heel veel succes en speelplezier bij jullie nieuwe clubs!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>