Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 628e2e
Foto: Ingezonden
Verenigingen

Driemaal goud op NK schoonspringen voor Maud van Kempen

Geldrop/Amersfoort - In het gloednieuwe Amarena zwembad in Amersfoort heeft de 12-jarige Maud van Kempen uit Geldrop drie gouden en één zilveren medaille gewonnen op het Nederlands Jeugd Kampioenschap Schoonspringen. Op de onderdelen 1 meter plank, toren en 3 meter synchroon won zij de gouden medaille. Op het onderdeel 3 meter plank won zij de zilveren medaille.

Op vrijdag behaalde zij, samen met haar vriendin en schoonspring-partner Manou Meulebeek uit Uden, tijdens de 3 meter synchroon-wedstrijd de eerste plaats met enkele gewaagde sprongen zoals een twee-en-een-halve salto in hoekhouding. Dezelfde avond won Maud individueel de discipline op de toren dankzij een prachtige anderhalve salto binnenwaarts van de vijf meter toren. Een sprong waarbij de springer achteruit van de toren springt en na anderhalve salto voorover in het water landt.

Op zaterdag vond de 1 meter wedstrijd plaats. Hier plaatste Maud zich als vierde in de finale. Tijdens de finale sprong zij heel constant en behaalde hoge punten met zowel een anderhalve salto achterwaarts als een anderhalve salto in contra. Tijdens de laatste dag van dit drie daags evenement wist Maud op de drie meter plank ook bijna goud te pakken. Met slechts 1,6 punt verschil van haar synchroon partner en vriendin Manou, behaalde ze met 210.60 punten een echter prachtige tweede plaats.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>