Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: dde1e7
Foto: Ingezonden
Sport

Opening Calisthenicplek

Geldrop – Aan de Gimli in het wijkpark Spiegelgevecht vond zaterdagmiddag 9 juni de opening plaats van de eerste calisthenicsplek in Geldrop.

Wethouder Rob van Otterdijk legt uit hoe de plek tot stand is gekomen. "Een aantal jaren terug is er een calisthenicsplek aangelegd in Mierlo. Deze wordt erg goed gebruikt door jong en oud. Dit is door een aantal jongeren in Geldrop gezien en zijn in het kader van gebiedsgericht werken in contact gekomen met gebiedsregisseur Harold van Lieshout."

Harold van Lieshout geeft aan: "We vinden het heel belangrijk om dit soort initiatieven vanuit de mensen, jonge mensen in dit geval, mogelijk te maken en zouden graag zien dat er in alle wijken mensen op staan om activiteiten te ontplooien." De jongeren hebben zelf de toestellen uitgezocht, deze zijn speciaal voor Geldrop ontworpen.

De jongeren zijn ook zelf op zoek gegaan naar sponsoring en ook dat is goed gelukt. Nijha heeft erg goed meegedacht over het ontwerp van de toestellen en de plek zelf. Van Stipdonk landschapsinrichting heeft de graafwerkzaamheden en de kantopsluiting voor haar rekening genomen en Albert Heijn Genoenhuis zorgde voor gezonde snacks bij de opening, wat weer helemaal past binnen de jongeren op gezond gewicht gedachte.

Kevin Winkel en Jeffrey Smit vertellen: "We zijn naar een vergadering geweest van belangenvereniging Zesgehuchten en hebben daar ons verhaal gedaan. Ook hebben we de buurtbewoners goed geïnformeerd over wat de plannen waren en kregen erg veel positieve reacties." En een randvoorwaarde was dat ze deze opening moesten organiseren met een aantal demonstraties en muziek. De demonstraties werden gegeven door een aantal jongeren uit Mierlo en Eindhoven. Het zag er erg indrukwekkend uit.

De plek is van iedereen en voor iedereen. Het kan gebruikt worden door kinderen als speelplek, door beoefenaars van Calisthenics, door bootcampgroepen, maar ook door lopers van LOGO, de plek ligt in het verlengde van de baan, en door buurtbewoners zelf natuurlijk.

Geldrop-Mierlo is weer een mooie sportplek rijker op een mooie locatie in de 'groene long' van Genoenhuis waar al meer sport en speelplekken zijn aangelegd zoals skateplek, pannakooi, voetbaldoelen en een natuurlijke speelplek.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>