Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 016495
Foto: Ingezonden
Verenigingen

SV Braakhuizen plaatst zich voor de finale

Geldrop - SV Braakhuizen heeft zich geplaatst voor de finale voor promotie naar de 2e klasse door een 1-3 overwinning op fc Engelen door doelpunten van Myron Jourdain, Tolga Ozkan en Ibrahim Sanatci.

Stadion de Vliert

Plaats van handeling voor deze wedstrijd was het stadion van fc Den Bosch daar het sportpark van fc Engelen bezet was. Een mooie entourage voor deze belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, die toen de wedstrijd in gang werd gezet een beginfase kende waarin beide ploegen aftastend begonnen. Na een minuut of tien drukte Braakhuizen steeds meer haar stempel op de wedstrijd en in de 13e minuut viel er de eerste kans van de wedstrijd te noteren voor Ralf van Beek na een goede aanval van Braakhuizen. Braakhuizen was de baas op het veld en kwam in de 23e minuut logischerwijs op voorsprong.

Na een goede assist van Remon Bruinen kwam Myron Jourdain in de zestien in balbezit, gebruikte zijn lichaam prima en rondde resoluut af. Typerend voor deze eerste helft was wel het feit dat fc Engelen er niet in slaagde een behoorlijke kans uit te spelen en daar Braakhuizen er kort voor rust tot tweemaal toe niet in slaagde de voorsprong te vergroten, gingen beide ploegen met een 0-1 voorsprong voor de roodzwarten naar de thee.

Spannende tweede helft
In deze tweede helft probeerde fc Engelen meer druk naar voren te geven, had hierdoor meer spelaandeel echter kwam de ploeg nog niet tot kansen. In de 60e minuut hielden de roodzwarten de adem in toen er zich voor het doel van Braakhuizen doelman Youri van Tilburg een scrimmage afspeelde waaruit de doelman toch als overwinnaar uit te voorschijn kwam. Kort hierna sloegen de roodzwarten na een goede aanval opnieuw toe, Tolga Ozkan verzilverde een voorzet van Ralf van Beek en zette de 0-2 op het scorebord en leek de wedstrijd gespeeld.

In de 79e minuut bracht fc Engelen de spanning terug door een doelpunt wat eigenlijk een beetje uit de lucht kwam vallen. En dus ging de ploeg uit Engelen er vol voor met als gevolg dat er veel ruimte voor Braakhuizen kwam, wat in de 89e minuut door invaller Ibrahim Sanatci afgestraft werd. Na een afgeslagen corner waarbij de doelman van fc Engelen was meegegaan, veroverde hij de bal omspeelde een tegenstander en behield het overzicht door de bal van grote afstand in het verlaten doel te plaatsen.

Hij legde hiermee de 1-3 eindstand vast en dus mag de ploeg van trainer Jeroen van der Schoot zich gaan opmaken voor de finale op 17 juni thuis tegen Bladella dat BMC uitschakelde. Hopelijk kunnen de roodzwarten deze nacompetitie winnend afsluiten en zichzelf bekronen voor een heel behoorlijk seizoen.

Opstelling Braakhuizen:
Youri van Tilburg, Robin Sweegers, Remon Bruinen, Tolga Ozkan, Bob Scheenloop, Myron Jourdain, Romano ter Linden, Ralf van Beek, Mike de Meij (89e Ibrahim Sanatci), Thijs Scheenloop en Anthony de Haan

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>