Logo mooigeldropmierlo.nl
Miranda Verdouw (3e van links)  | Fotonummer: fdfc27
Miranda Verdouw (3e van links) (Foto: )
Gemeente Geldrop-Mierlo

Drukte bij afscheid van de wethouders Hoekman en Verdouw

Redacteur: Olga Maria Berger

Geldrop - Het was druk in Centrum Hofdael bij de afscheidsreceptie van de wethouders Renée Hoekman en Miranda Verdouw op donderdag 6 juni. Renée Hoekman is 16 jaar wethouder geweest, Miranda Verdouw 4 jaar en veel mensen uit de gemeente kennen hen persoonlijk.

Veel belangstelling
Er stonden lange rijen om de wethouders de hand te schudden. Politie, jongerenwerk, brandweer, schooldirecteuren, oud-collega's, mensen uit het bedrijfsleven en instanties wilden de wethouders bedanken voor het vele werk dat ze hadden verzet en vooral voor de samenwerking. Ook bewoners uit Geldrop en Mierlo stonden in rij. Beide wethouders werden bedolven onder bloemen en cadeaus.

Renée Hoekman
"Het is overweldigend dat het zo druk is", zegt Renée Hoekman. "Ik ben vooral getroffen doordat er mensen zijn waarmee ik 6 jaar geleden heb samengewerkt en sindsdien niet meer gezien heb." Om 16.00 uur toen de afscheidsreceptie begon, was er al een half uur wachttijd om haar even te spreken. "Er is nog een leven na het wethouderschap", zegt ze. "Wethouder zijn is een levenswijze, geen baan. Je moet de gemeente vertegenwoordigen en je agenda wordt bepaald. Je wordt geleefd. Nu kan ik lekker mezelf zijn, Renée, in plaats van wethouder Hoekman." Wat ze in de toekomst gaat doen, weet ze nog niet. "Ik ga afstand nemen van de gemeente na 16 jaar actief geweest te zijn. De maanden met het mooie weer komen er aan. Ik ga lekker fietsen en met de prachtige natuur aan de slag. Nu kan ik mijn eigen agenda bepalen, eens met een vriendin op een terras gaan zitten als ik er zin in heb." Renée (62) gaat nog niet op haar lauweren rusten na de zomer. "Hopelijk komen er nog leuke dingen op mijn pad. Ik zou graag een regionaal project doen. Dat heb ik als wethouder ook mogen doen, en het zou fijn zijn als er zo'n klus op mijn pad kwam."

Miranda Verdouw
"Dit is mooi", zegt Miranda Verdouw over de afscheidsreceptie. "Doordat al die mensen komen, kijk ik terug op 4 jaar werk en op wat we met zijn allen bereikt hebben. Van sommige mensen krijg ik cadeaus die daarbij passen." Wat ze nog wel belangrijk vindt is dat het dossier over het nieuwe Strabrecht college goed wordt afgerond. "Dat dossier komt binnenkort in de raad en ik hoop dat de plannen doorgaan." Wat Miranda gaat doen, weet ze nog niet. "Op dit moment zijn er veel leuke dingen die voorbijkomen. Ik moet echt even rustig nadenken." In ieder geval wordt ze raadslid. "Daar heb ik echt zin in. Dan heb ik rechtstreekser contact met de mensen dan als wethouder."

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>