Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 935b98
Foto: Ingezonden
Evenementen

350ste Bedevaart Geldrop – Handel

Geldrop - De traditionele bedevaart naar OLV van Handel vindt op 23 en 24 juni plaats. Op zaterdag 23 juni vertrekken de voetgangers om 10.00 uur vanaf de H. Brigidakerk. Op zondag 24 juni is er plechtige Eucharistieviering in het processiepark te Handel met medewerking van een Geldrops koor, Senioren Blaaskapel en de Gildes Sint Catharina en Barbara Gilde van Geldrop alsmede het St. Jorisgilde van ZesGehuchten.

Na de H. Mis is er een processie in het park. Na het zingen van de bedevaartliederen vertrekken de voetgangers weer om 13.00 uur richting Geldrop, waar zij om 19.00 uur, begeleid door het Geldrops Muzieks Corps, aankomen in de Brigidakerk.

Fietstocht
Dit jubileumjaar wordt een fietstocht gehouden. Er zijn twee verschillende mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is op zaterdag 23 juni om 12.30 uur vertrekken vanaf de H. Brigidakerk. Op zondag 24 juni vertrekken deze fietsers om 13.30 uur vanuit Handel.

De tweede mogelijkheid is om op één dag naar Handel te fietsen. Op zondag 24 juni wordt om 7.00 uur vertrokken richting Handel. Zoals alle andere jaren wordt verzameld bij de ingang van de Heilige Brigida in Geldrop, waarna gezamenlijk richting Handel gefietst wordt. Bij aankomst in Handel is iedereen vrij om te gaan en staan waar men wil. Om 12.45 uur zorgt de groep dat zij dan weer samenkomt op een afgesproken punt en zwaaien ze de wandegroep uit en fietsen daarna gezamenlijk terug naar Geldrop. Voor meer informatie over deze fietstocht kunt u contact opnemen met Truus Schrurs 06-22434788 of via de email truus.schhrurs@hotmail.com.

Voor diegenen die niet beschikken over eigen vervoer is er een gratis bus beschikbaar. Kaartjes hiervoor af te halen in het St. Antoniushuis Stationsstraat 21, van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur, waarbij geldt op = op. Voor het opgeven van misintenties en verdere inlichtingen kunt u contact opnemen met: Mevr. Tiny van Bakel, tel: 040–2863804 of met Dhr. Noud Janssen, tel: 040–2861088.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>