Logo mooigeldropmierlo.nl
Voetbalvrouwen organiseren Mierloos Straatvoetbaltoernooi V.l.n.r. Manou van der Linden, La-Vie Vinken, Marloes Coolen en Lisan Leenen  | Fotonummer: 89bbc9
Voetbalvrouwen organiseren Mierloos Straatvoetbaltoernooi V.l.n.r. Manou van der Linden, La-Vie Vinken, Marloes Coolen en Lisan Leenen (Foto: Ingezonden)
Evenementen

Wie wordt de winnaar van de 40e editie van het Straatvoetbaltoernooi?

Mierlo - Al voor de 40ste keer in successie pronkt het Mierlose Straatvoetbaltoernooi op de evenementenkalender van de gemeente. Uniek voor Geldrop-Mierlo, maar bovendien ook uniek voor Nederland gezien het toernooi nog steeds het twee oudste (actieve) toernooi is in Nederland. Het land waar de voetbalsport nog steeds te boek staat als belangrijkste bijzaak van de gemiddelde Nederlander.

Zo ook voor vele Mierlonaren zo blijkt uit het enthousiasme waarmee de voorbije maanden vele vrijwilligers in touw geweest zijn om de voetbalweek (van maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni, red.) tot in de puntjes te organiseren. Van scheidsrechters, terrein- en kantinebeheer, sponsors, coaches van de straatvoetbalteams, mensen van de media én natuurlijk de leden van de Commissie Straatvoetbal Mierlo. Leunde het Straatvoetbal in Mierlo tot voor kort nog grotendeels op de schouders van de mannelijke Mifano organisatoren. Sinds dit jaar bestaat de organisatie van het gezelligheidstoernooi uit louter voetbalvrouwen. Manou van der Linden, La-Vie Vinken, Marloes Coolen en Lisanne Leenen, vier sportieve twintigers, allen super enthousiast, nooit te beroerd om binnen de club allerlei hand- en spandiensten te verlenen. Voor de eerste keer in de historie van het Straatvoetbal in Mierlo is de toernooileiding dus in handen van Mierlose voetbalvrouwen! Mooi toch, een compliment voor organisatie en hoofdbestuur van de Mierlose voetbalvereniging. De vereniging welke de 1e editie van het Straatvoetbaltoernooi in 1979 organiseerde in het kader van hun 50-jarig bestaan.

In totaliteit nemen 19 teams uit Mierlo deel aan het 40ste Straatvoetbaltoernooi 2018. Twaalf teams gaan bij de heren sportief strijden om de 'Cup met de Grote Oren' en zeven damesteams komen binnen de witte krijtlijnen bij het damestoernooi. Vijf voetbalavonden telt de 40ste editie van het gezelligheidstoernooi dat onder de vlag van voetbalvereniging Mifano wordt georganiseerd. Aanvang van de wedstrijden staan dagelijks gepland om 19.15 uur.

Optreden Raymon Hermans
Vrijdag 22 juni: Kruisfinales Heren- en Damestoernooi en aansluitend de finalewedstrijden bij de dames (19.15 uur) en de heren (20.00 uur). Aansluitend vindt in het Mifano-Paviljoen een gezellige afsluitingsavond plaats met onder ander een spetterend optreden van de bekende Raymon Hermans. De toegang tot alle speelavonden en afsluitingsavond is gratis. Een extra reden komende week één of meerdere bezoekjes te brengen aan het jubileum Straatvoetbaltoernooi te Mierlo.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>