Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: c69340
Foto: Arjan de Man
Verenigingen

SV Braakhuizen richt nieuw G-Jeugdteam op

Geldrop - SV Braakhuizen heeft jarenlang 3 G-teams gehad. Nu is dat nog één seniorenteam. Maar de spirit zit er weer in en langzaam maar zeker komt er weer een tweede seniorenteam in zicht. Ze zijn nu zover dat ze een nieuw G-Jeugdteam willen oprichten, een team dat volgend seizoen deelneemt aan de competitie. De wedstrijdvorm is 7 tegen 7. Dus ze hebben minimaal 10 spelers nodig om te kunnen starten.

Wat is G-voetbal
De letter 'G' staat niet voor 'gehandicapten' zoals vaak wordt gedacht. Voordat de G-categorie er was, liepen de voetbal categorieën tot en met F, de aanduiding voor de jongste groep voetballers. Toen in de jaren tachtig er een nieuwe categorie bij kwam kreeg deze automatisch de letter G, de volgende letter van het alfabet. De letter G staat voor 'Geïntegreerd voetbal'.

Wie kunnen zich aanmelden voor G-voetbal?
Iedereen, m/v, vanaf 8 jaar met een lichte tot matige verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Dus spelers die 'net' niet mee kunnen komen met het reguliere voetbal. Vaak zijn dit spelers die in een regulier team vaste bankspelers zijn.

Bij deze een oproep aan alle geïnteresseerden in de omgeving van Geldrop-Mierlo en zeker ook bij de eigen Braakhuizenjeugd. Voetbal je graag in teamverband, maar lukt het door een handicap niet om aan de reguliere jeugdcompetitie deel te nemen dan bieden ze je nu uitkomst: kom hun gelederen versterken.

SB Braakhuizen plant tegen het eind van het seizoen een informatieavond, waar gegadigden en hun ouders van harte welkom zijn. Er is dan ook een deskundige functionaris van de KNVB aanwezig. Deze functionaris kent alle ins en outs van het Jeugd G-voetbal. Dit G-jeugdvoetbal is een goede aanvulling op het huidige aanbod dat SV Braakhuizen biedt. De club biedt op deze wijze een leuke, sociale en veilige sportomgeving aan voetballers met een beperking. Zo geven zij op een positieve manier invulling aan de maatschappelijke functie in de wijk en omgeving.

Aanmelding kan via Mariët Lucassen of Leon Rooijmans van SV Braakhuizen (zie voor contactgegevens de website van SV Braakhuizen) of bij voorzitter Frank van Campfort: frank_van_campfort@hotmail.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>