Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 0bf91b
Foto: Joan Delisse
Evenementen

Twee keer 'volle bak' op het Molenplein bij tien jarig jubileum PitPop

Mierlo - Het tweedaags muziekspektakel Pitpop werd dit jaar voor de tiende keer gehouden. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni vond op het festivalterrein op het Molenplein het Mierlose evenement plaats. Het was droog, druk en het publiek was razend enthousiast.

Redacteur: Vivianne van Bijsterveld
Fotograaf: Joan Delisse

Meezingen

Vrijdag startte vroeg in de avond het grote dorpsfeest dat Pitpop heet, met de aMEEzing avond. De 15-koppige aMEEzing band presenteerde ook dit jaar meezingers op het festivalterrein op het Molenplein.

180 kinderen
De hoofdrol van het gratis toegankelijke evenement is ook dit jaar niet alleen weggelegd voor bands uit de regio. Van 19.00 uur tot 20.00 uur betraden een tiental jeugdige groepen van Puur Sang, locatie Lucia en Loeswijk, het podium. "Ik ben heel trots op alle aanmeldingen, dat zijn er nogal wat", vertelt Jopke de Gouw, lerares groep 7/8 van basisschool Puur Sang locatie Lucia. "Zo'n honderdtachtig kinderen staan te trappelen om het podium op te mogen. We hebben goed geoefend deze week en de kinderen vinden het reuzespannend."

Enthousiast
Tegen half zeven begon de soundcheck, om zeven uur was het dan eindelijk zover. De kinderen van groep een tot en met acht mochten in groepjes allemaal een kwartier meezingen met een 'echte' band. Ze zongen onder andere meezingers zoals 'Wereldband', van kinderen voor kinderen, 'What about us', van Pink en 'Viva la vida' van Coldplay. Na afloop kreeg iedere groep een enthousiast applaus van het publiek, dat veelal bestond uit ouders, opa's en oma's en vriendjes.

Microfoons
Aansluitend, na een korte pauze met het optreden van de Mierlose DJ Wessel, luisterde de band de rest van de aMEEzing avond op. De 'grote mensen' mochten na het optreden van de basisschoolleerlingen een nootje live meezingen. De teksten van de meezing liedjes werden geprojecteerd op een groot scherm. Tijdens de avond deelde de organisatie een aantal 'namaak microfoons' aan het publiek uit, zodat men 'live' kon meezingen. Het Molenplein stond vol en er werd stevig meegezongen.

Volle bak
Ook op zaterdag 16 juni was het feest. Mierlo genoot met volle teugen van Pitpop. Het was dan ook wederom 'volle bak' op het festivalterrein op het Molenplein. De kracht van Pitpop is dat het een evenement vóór en dóór Mierlo is, aldus Jeroen van Lierop, één van de organisatoren. "Ook voor de steun van sponsors en vrijwilligers zijn we dankbaar. Samen hebben we het weer voor elkaar gekregen om er opnieuw een groots feest van te maken."

Regionaal karakter
De organisatie van het jaarlijkse Pitpop festival in Mierlo kent weer dezelfde vertrouwde gezichten als voorgaande jaren. Ook de opzet van het tweedaagse muziekfestijn blijft zoals de voorgaande negen edities, een festival met vooral een regionaal karakter.

Nieuw logo
In het kader van het tienjarig jubileum is er een nieuw logo ontwikkeld en is ook de aankleding van het terrein iets veranderd. "Zo willen we het jubileum benadrukken en het feest een extra Mierloos tintje geven."

Lokale bands
Aan de opzet van Pitpop is verder niets veranderd. De laatste jaren heeft de organisatie - bestaande uit Kevin Kessels, Geert van Stiphout, Sander van Bokhoven, Jeroen Roché, Rob Toonders en Jeroen van Lierop - er bewust voor gekozen om de muzikale hoofdrolspelers steeds dichtbij huis te zoeken. "Lokale bands passen bij dit evenement. Pitpop draait om gezelligheid en herkenbaarheid. Dat is de kracht van Pitpop."

Huldiging
Mooi was de huldiging van Linda van Impelen, rond middernacht. "Linda heeft bij de Paralympische Spelen in Pyeongchang het zilver veroverd op de reuzenslalom. Daar zijn we reuzetrots op", aldus Jeroen van Lierop namens de organisatie. Frank Lammers nam, nadat hij enkele nummers zong, de honneurs waar en feliciteerde Linda.

Drukbezocht
De tiende editie van Pitpop Mierlo startte om 18.00 uur met DJ W3SS. Ook bands als Funtain, Lucky Nine, Binnenlandsche Zaken en Royal Beat maakten hun opwachting. Na twee avonden Piptpop kan de organisatie tevreden zijn. Mierlo en omstreken kijkt ook dit jaar terug op een drukbezochte en fantastische editie van Pitpop.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>