Logo mooigeldropmierlo.nl
Kersenkoningin Michelle van Sinten overhandigt de eerste kist met Mierlose kersen aan burgemeester Link  | Fotonummer: 4bf650
Kersenkoningin Michelle van Sinten overhandigt de eerste kist met Mierlose kersen aan burgemeester Link (Foto: Ingezonden)
Evenementen

Kersenkoningin Michelle overhandigt Mierlose Zwarte aan Burgemeester Link

Mierlo - Precies een week voordat het Kersenoogstfeest plaatsvinden, hebben Kersenkoningin Michelle en haar Hofdames Lieke en Irene een kistje kersen overhandigd aan Burgemeester Link. Als symbool voor de oogst van het product waar Mierlo nog altijd trots op is, de Mierlose zwarte kers.

Voorzitter Johan Cuijten gaf aan dat de overhandiging symbolisch de start van het oogstseizoen is, maar anderzijds voor Vereniging De Kersepit de opstart naar het groots opgezette Kersenoogstfeest dat in het weekend van 23 en 24 juni plaats vindt. Burgemeester Link roemde Vereniging De Kersepit om haar grote inzet om het culturele feest in een modern jasje voort te zetten.

Na de officiële overhandiging gingen Kersenkoningin Michelle en haar hofdames naar Bethanië om de senioren van Mierlo te laten smullen van de heerlijke kersen. Bewonderende blikken van de bewoners over de schoonheid van de drie dames, maar ook de gedachten die voor velen teruggaan naar de rijke historie van het Mierlose Kersendorp.

Aankomend weekend is het dan zover, het Kersenoogstfeest op het molenplein. Op zaterdagmiddag kan er al vanaf 13.30 uur worden deelgenomen aan de fietstocht. In de grote feesttent op het molenplein vindt op zaterdagavond een meer dan fantastisch feest plaats. Met de geweldige band Blizzert, maar ook met Stef Ekkel, bekend van de hits 'Liever te dik in de kist' en 'De woonboot' en de huidige festivaltopper de Partyfreax die hun megahit 'Ik moet zuipen' ongetwijfeld ten gehore brengen. Ook een officieel moment op deze avond, als rond de klok van 21.30 uur Kersenkoningin Michelle en haar Hofdames Lieke en Irene hun officiële opkomst hebben in de feesttent. Een festival dat in haar nieuwe vorm weer een geweldig extra evenement is binnen het bruisende Mierlo.

Op zondag is het tijd voor het voorzetten van de tradities van het Kersenoogstfeest van weleer. Om 09.30 uur trekt er een optocht door het dorp die start en eindigt op het Molenplein (Dorpstraat, Kerkstraat, Bisschop van Mierlostraat, Vesperstraat, Dorpsstraat). Om 10.30 uur vindt in de tent de Kers-mis plaats met 'Kapelaan' Jansen en diverse kerkkoren. Na de mis brengt het gilde de vendelgroet. Vanaf 12.00 uur vindt dan een traditionele middag plaats met kersepitspuugen, diverse kramen, en veel muzikale optredens van onder andere De Kersenlanders en de Pompzwengels, maar ook vele artiesten zoals Duo NL, Henny Weijmans en Marcel Mulders. Het belooft een bruisend weekend te worden waarin Mierlo als Kersendorp de boventoon voert.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>