Logo mooigeldropmierlo.nl
René Niks (l), directeur Arbeidsintegratie van Senzer en wethouder Marc Jeucken (r), portefeuillehouder Werk en Inkomen van Geldrop-Mierlo  | Fotonummer: 027dd7
René Niks (l), directeur Arbeidsintegratie van Senzer en wethouder Marc Jeucken (r), portefeuillehouder Werk en Inkomen van Geldrop-Mierlo (Foto: Ingezonden)
Gemeente Geldrop-Mierlo

Vertrouwensexperiment 'Zelf aan het stuur en op maat' gaat van start

Geldrop-Mierlo – De gemeente Geldrop-Mierlo gaat met het onderzoek 'Zelf aan het stuur en op maat' van start. Inwoners zonder werk gaan zelf aan het stuur staan bij hun zoektocht naar werk en worden op maat begeleid. Doel van het onderzoek is ervaring opdoen om te kijken of het schrappen van bureaucratische regels leidt tot positieve ontwikkeling, participatie en arbeidskansen voor onze bijstandsuitkeringsgerechtigden.

Zoektocht
Het onderzoek moet voor Geldrop-Mierlo en Senzer (als uitvoeringsorganisatie als het gaat om arbeidsmarktparticipatie) antwoord geven op de vraag hoe er optimaal begeleiding gegeven kan worden aan bijstandsgerechtigden in hun zoektocht naar werk of participatie. Hiervoor wordt er in de komende weken een groep bijstandsuitkeringsgerechtigden die in Geldrop of Mierlo woont benaderd met de vraag of zij willen deelnemen aan het onderzoek.
 

Samenwerking
De gemeente Geldrop-Mierlo werkt in dit onderzoek samen met de gemeente Apeldoorn, Oss en Epe. In deze gemeenten is het onderzoek al eerder van start gegaan. De Universiteit van Tilburg begeleidt het onderzoek op wetenschappelijke manier, zodat de resultaten zeer betrouwbaar zijn.

Steekproef
Niet alle mensen met een uitkering uit Geldrop-Mierlo krijgen een uitnodiging. Er is, door de Universiteit van Tilburg, een steekproef genomen uit de groep bijstandsgerechtigden. Deze mensen worden uitgenodigd vrijwillig deel te nemen. Inwoners die een uitnodiging krijgen zijn dus niet automatisch deelnemer aan het onderzoek. Dit bepalen zij zelf, maar de gemeente hoopt natuurlijk wel dat inwoners zich massaal aan melden voor het onderzoek. Nadat de uitnodiging is ontvangen, worden de inwoners uitgenodigd één van informatiebijeenkomsten te bezoeken waar meer uitleg gegeven wordt over wat het betekent om deel te nemen.

Vanaf september
Vanaf september gaat het onderzoek echt van start en gaan de participatiecoaches van Senzer met de deelnemers aan de slag met een nieuwe manier van begeleiding. Het 'Zelf aan het stuur en op maat'-experiment duurt twee jaar. De evaluatie en aanbevelingen worden daarna besproken in de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo.

Foto
De kaart die is afgebeeld op de foto valt deze week bij inwoners van Geldrop-Mierlo in de brievenbus. Enkele dagen daarna volgt er een brief van Senzer met meer informatie en een aanmeldformulier.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>