Logo mooigeldropmierlo.nl
Margot van der Wiel (r) en Manuela Brouwers (r) zijn klaar voor de tweede editie  | Fotonummer: 106ab4
Margot van der Wiel (r) en Manuela Brouwers (r) zijn klaar voor de tweede editie (Foto: Joan Delisse)
Evenementen

Op naar een tweede editie van Mierlo-Artistique

Mierlo - De tweede editie van Mierlo Artistique vindt plaats op zondag 1 juli. Aan de voet van de Heilige Luciakerk in Mierlo is ook dit jaar weer Mierlo Artistique. Een gezellige markt waar kunstenaars, maar ook creatieve hobbyisten hun vaak eigengemaakte spullen presenteren.

Redacteur: Vivianne van Bijsterveld
Fotograaf: Joan Delisse

Markten en braderieën
Initiatiefnemers van Mierlo-Artistique 'Arts and Crafts, Food and Music' zijn Margot van der Wielen en Manuela Brouwers, beiden uit Mierlo. Zij leerden elkaar twee jaar geleden kennen en er was meteen een klik. Samen delen ze namelijk de liefde voor het mooie Frankrijk. "Bovendien zijn we allebei dol op struinen over gezellige markten en braderieën", aldus Manuela.

Vakantiemarkt
Mierlo Artistique is de gezellige kunstmarkt, waar zij zich belangeloos en met veel plezier voor inzetten. "Een soort vakantiemarkt, zoals je die tegenkomt in Frankrijk en Italië", legt Margot uit. "We willen dit jaar Mierlo opnieuw een dagje in vakantiesferen brengen. Onder de oude bomen op het plein rondom de kerktoren; deze plek is zeker één van de mooiste locaties van het dorp."

Sfeervolle markt
De dames zijn al maanden druk doende om de sfeervolle markt, waar iedereen, van kunstenaar tot hobbyist, kan laten zien en demonstreren wat hij of zij maakt, op poten te krijgen. "We begonnen ook dit jaar weer met het benaderen kunstenaars, muzikanten en straatartiesten. Een stevige, maar wel leuke klus. We hebben veel plezier in de aanloop naar het evenement toe, hoe druk het ook is. Wederom kunnen we op veel enthousiasme en hulp rekenen."

Sfeer en muziek
Ruim vijftig standhouders meldden zich aan. "Maar zoals vorig jaar ons leert, verwachten we tot daags van tevoren nog nieuwe aanmeldingen." Ook dit jaar is er genoeg te eten en te drinken, is er veel te zien, te beleven en te doen. "We zetten deze tweede editie nog meer in op sfeer en muziek. Er komt bijvoorbeeld een podium naast Gasterij 't Spitje te staan. Daar houden we na afloop van de markt een After Party. Mensen kunnen op het terras van Carolien komen genieten van coverband Wood 88, van een hapje en een drankje. Een gezellige manier om nog even na te babbelen over de markt."

Diverse aktiviteiten
Er komen diverse artiesten op Mierlo-Artistique. "De djembé groep Djubo uit Mierlo treedt op. 'Straatband op de vlucht', een lopende act zorgt voor muzikaal vermaak. Dansvereniging Sjiwa en Danzz Neota uit Mierlo geven uitvoeringen." Voor de kinderen wordt er een knutsel workshop in het Patronaat gegeven. "En Blikkie de Voorleesbus komt langs, om kinderen leesplezier en verhalen te brengen."

Zelfgemaakt
Manuela en Margot hebben zelf ook een kraam. Margot prijst haar zelfgebakken gezonde lekkernijen aan. "Zoveel mogelijk suikervrij en gemaakt biologische ingrediënten." Manuela verkoopt haar zelfgemaakte (woon)decoraties uit gerecycled hout.

Talent
Ze hebben zin in de markt en kijken uit naar 1 juli! "Het is bijzonder om te zien hoeveel creatief talent er in Mierlo en omstreken is en hoe enthousiast mensen ons initiatief omarmen. We hopen dan ook dat de markt ook dit jaar goed wordt bezocht."

After Party
Mierlo-Artistique is een gezellige markt met voor ieder wat wils en vindt plaats op zondag 1 juli van 12.00 tot 17.00 uur. Van 17.00 tot 20.00 uur is de After Party op het terras van Gasterij 't Spitje. En natuurlijk zijn beide gratis toegankelijk.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>