Logo mooigeldropmierlo.nl
Al 40 jaar neemt Jan Eijkemans deel aan het Straatvoetbal  | Fotonummer: 197af8
Al 40 jaar neemt Jan Eijkemans deel aan het Straatvoetbal (Foto: Ingezonden)
Evenementen

Voor 40e keer Mierloos Straatvoetbaltoernooi

Mierlo - Voor de 40e keer in de historie van het Straatvoetbal in Mierlo vond in de week van maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni het gezelligheidstoernooi plaats op sportpark 'De Ark'. Even zo vele keren was de organisatie in handen van voetbalvereniging Mifano én misschien nog unieker, voor de 40e keer stond de Mierlose voetballiefhebber Jan Eijkemans genoteerd op één van de spelerslijsten van de straatvoetbalteams uit zijn woonplaats Mierlo.

Jan Eijkemans (62) reeds 54 seizoenen actief bij Mierloos voetbaltrots Mifano was tijdens de voorbije 40 toernooien actief bij drie verschillende teams. De eerste jaren, vanaf de start van het Straatvoetbal in 1979, was hij een gewaardeerd straatvoetballer bij de Kersenstraat. Later vanwege een verhuizing kwam zijn naam voor op de spelerslijst van FC Lijndje en later op de lijst van FC de Streep. Meerdere keren mocht hij zich met zijn toenmalige teammaten laten huldigen als Straatvoetbalkampioen van Mierlo. Misschien nog unieker is het feit Jan Eijkemans tijdens zijn deelname aan de 40 toernooien maar liefst 39 keer minimaal de kwartfinale wist te bereiken. Een mooie prestatie al is 'meedoen aan het toernooi nog steeds veel belangrijker dan het winnen'. Of 'Mister Straatvoetbal Mierlo' en huidig speler van de Mifano-Veteranen ook volgend jaar aan de aftrap verschijnt? Wat denk u zelf?

Geslaagd toernooi
Terugkijkend op het jubileum Straatvoetbaltoernooi dan mag de organisatie terugkijken op een geslaagd en sportief toernooi. Prima voetbalweer en vooral de laatste dagen met behoorlijk wat belangstelling langs de zijlijn.

Op maandag 18 juni werd gestart met 12 teams bij de 40ste editie van het heren toernooi en op woensdag 20 juni werd het 8ste vrouwen toernooi afgetrapt met zes deelnemende teams. Na de nodige voorrondewedstrijden bij beide toernooien streden vrijdagavond tijdens de afsluitingsavond bij de vrouwen FC de Streep en FC van Lokvenstraat in de finale om de 'Bran(d)t Wisselbeker' en de teams FC Luchen en FC de Loo om de Cup met de Grote Oren.

FC de Streep
De finale bij het Vrouwentoernooi was grotendeels eenrichtingsverkeer richting het doel van de FC van Lokvenstraat. Niet vreemd gezien de 6-1 score die uiteindelijk in de boeken van de 40ste editie van het Mierlose Straatvoetbaltoernooi kon worden bijgeschreven. Het was het 5e Straatvoetbalkampioenschap voor FC de Streep. Topscorer bij de vrouwen werd Michelle Nouwen (8 goals) en de Sportiviteitprijs kwam op naam van FC van Lokvenstraat.

FC de Loo
Tijdens de finale bij de heren waren na een 1-1 eindstand maar liefst 16 strafschoppen nodig om te bepalen wie het 40ste Heren Straatvoetbaltoernooi op zijn naam mocht schrijven. Het was uiteindelijk het team van FC de Loo die de penalty's iets beter nam en zodoende na afloop de Cup met de Grote Oren kreeg uitgereikt.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>