Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 9025e8
Foto: Peter Wijlaars
Evenementen

Record aantal deelnemers op tweedaags beachvolleybal toernooi

Geldrop – De vierde editie van het beachvolleybal toernooi werd op 23 en 24 juni gehouden op het Horecaplein in Geldrop. Met het maximaal aantal teams stonden ruim 300 deelnemers in korte broeken, zomershirts en op blote voeten in het zand om de meeste punten te behalen. In de winnaarspoule trok het team 'Zaalvoetbal Jet Chair', evenals vorig jaar, aan het langste eind.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Peter Wijlaars

Basisscholentoernooi
Op vrijdagmiddag lagen de vier beachvolleybalvelden klaar. De velden, bestaande uit grote gele opblaasbare randen met in het midden een net en aan beide kanten grote palmbomen, waren gevuld met ieder 25m3 zand. Vrijdag stond in het teken van het toernooi voor de basisschoolkinderen. "Helaas was de opkomst niet groot", vertelt Ton van Happen, één van de organisatoren. "De kinderen die er waren, waren enthousiast en fanatiek. Ze hebben een geweldige middag gehad." De basisschool jeugd werd begeleid door stagiaires van de buurtsportcoaches van de LEVgroep.

49 teams, 300 deelnemers
Op zaterdag was de opkomst een stuk hoger. Er hadden zich 300 mannen en vrouwen ingeschreven, verdeeld over 49 teams. Vriendengroepen, families maar ook gelegenheidsteams hadden zich aangemeld. Speciaal voor dit toernooi had 'het college' een team afgevaardigd alsmede 'het horecateam'. "Vorig jaar heb ik geroepen dat ik wel een balletje mee wilde slaan", vertelt burgemeester Link net voor de wedstrijd. "We hebben een team samengesteld en natuurlijk moest er een tegenstander uitgedaagd worden. Dit is 'het horecateam' geworden." Het horecateam nam de uitdaging aan en zo stonden beide teams, in een sportieve outfit én op blote voeten, op 'het centercourt' van het beachvolleybal toernooi.

Mini cup
Burgemeester Link, wethouder Peter Looijmans, loco-secretaris Jan van Vroenhoven, griffier Gerard van Luijn en coach wethouder Hans van de Laar vormden het team 'het college'. Het Horecateam bestond uit Richard Pors, Wencke van Nisselrooij, Jeroen Manders, Ralph Phennings en Tom Brouwers. Dit team wisselde continu van samenstelling. In een spannende wedstrijd werd gestreden om ieder punt. Het horecateam wist de wedstrijd in de laatste seconden naar zich toe te trekken en won de 'grote' prijs in de vorm van een mini cup met grote oren.

Fanatiek en sportief
Nadat de eerste prijsuitreiking een feit was, kon de wedstrijd met de teams beginnen. Er werd sportief en zeer fanatiek gespeeld. Sommige wedstrijden eindigden met een royaal verschil, andere wedstrijden was een 'close-finish'. Vele hoogstandjes om de bal naar de overkant te spelen waren er te zien. Zo werd er volop gesmasht, werd er naar de bal gedoken, werd de bal hooggehouden en werden mooie punten gescoord.

Gezelligheid en ontspanning
Het beachvolleybaltoernooi werd zaterdag en zondag geleid en gepresenteerd door Ton van Happen. "Stichting Horecaplein heeft dit toernooi georganiseerd voor gezelligheid en ontspanning. Meedoen is belangrijker dan winnen. Met behulp van tien vrijwilligers verliep alles vlekkeloos, het is wederom een groot succes", aldus Ton. "Er was veel publiek, de zon scheen, er werd muziek gespeeld en de terrassen zaten lekker vol." De teams werden door het publiek en eigen teamleden aangemoedigd. Langs de vier velden werden de nodige aanwijzingen gegeven en werd er gejuicht bij ieder gewonnen punt.

Publieksprijs
De 49 teams waren verdeeld over zeven verschillende poules. Ieder team speelde op zaterdag zes wedstrijden. De poulewinnaars speelden zondag tegen elkaar, alsmede alle nummers twee tot en met zeven. Op zondag werden acht prijzen uitgereikt; voor iedere poulewinnaar een beker en de publieksbeker. De publieksprijs was voor het team 'Met die blonde aan het net". Dit meidenteam speelde met reddingsboeien op de rug en bij iedere wedstrijd stond een brancard met pop.

2019
De eerste inschrijving voor volgend jaar, de jubileumeditie, is al bekend. "Volgend jaar komt er concurrentie bij. In plaats van alleen een openingswedstrijd spelen, schrijven wij ons als team in", aldus burgmeester Link daags na de openingswedstrijd.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>