Logo mooigeldropmierlo.nl
Nederlands kampioen Colet Claessens  | Fotonummer: 49d3fa
Nederlands kampioen Colet Claessens (Foto: Ingezonden)
Verenigingen

Succesvolle wedstrijden bij RV Olympia

Mierlo – Rolschaatsvereniging Olympia heeft succesvolle weekenden achter de rug. Van de mini-rollershow tot Nederlandse Kampioenschappen, waarbij enkele leden Nederlands Kampioen zijn geworden.

Op zondag 10 juni vond de mini-rollershow plaats, gereden door de jongste leden van RV Olympia. Een show, waarin de allerkleinsten tot en met de pupillen het verhaal van Peter Pan uitbeelden op rolschaatsen in hun mooiste kostuums, haar en make-up.

In het weekend van 16-17 juni werd de NRB-cup gereden in Nieuwegein. Femke Geboers liet twee perfecte dansen zien in de klasse Supermini roldansen en werd 2e. Mirthe de Goede werd tweede in de Nationale Klasse en Suus Muller behaalde een derde plaats in de klasse Supermini vrijrijden. De andere leden hadden hun best gedaan: Isabel van der Poel werd 5e bij Supermini roldansen. Bij Supermini vrijrijden werd Femke Geboers 5e, Fleur van Dijk 9e en Fabienne van Hout 17e. Bij Mini roldansen behaalde Annelinde Groot Nibbelink een 4e plaats, Mayra van Drueten werd 7e en Suus Muller 11e. Bij Mini vrijrijden werd Nikki van Duijnhoven 14e en bij de Espoirs werd Anne van Lieshout 6e.

Zaterdag 23 en zondag 24 juni vond het NK Roldansen in Mierlo plaats. Yvon Swinkels werd in de klasse Junioren Nederlands Kampioen! Hiermee is ze geselecteerd voor het WK in Vendu in Frankrijk en voor de Interland in Hettange. Senna Cobben werd in de klasse Junioren 3e, waardoor ze ook geselecteerd is voor de Interland in Hettange. Nelleke Knoops behaalde een 5e plaats. In de andere klassen behaalden rijdsters goede resultaten: Zoë Geerts werd 2e en Mila van de Pas 4e bij de Supermini's. Sterre van Hees 6e en Fabienne van Hout 9e bij de Mini's. In de klasse Jeugd werd Mirthe de Goede 5e, Charlotte de Jong 6e en Anne van Lieshout 10e. Hiermee plaatsen ook Mirthe en Charlotte zich voor de Interland in Hettange.

Zaterdag 30 juni vond het NK figuren en vrijrijden plaats in Zaandam. Zowel Colet Claessens als Mirthe de Goede zijn hier beide Nederlands Kampioen figuurrijden geworden! Colet in de hoogste klasse Senioren en Mirthe in de klasse Junioren. Mirthe heeft zich hiermee geplaatst voor het EK in de Azoren. In de klasse Supermini vrijrijden werd Zoë Geerts 2e en Mila van de Pas 5e. In de klasse Mini vrijrijden werd Sterre van Hees 4e en in de klasse Junioren vrijrijden werd Yvon Swinkels 3e.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>