Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 44254b
Foto: Stephan Vanfleteren
Activiteiten

Onno Blom te gast in Zomeracademie

Geldrop - Onno Blom is te gast in de Zomeracademie op woensdag 18 juli van 20.00 tot 22.00 uur. Bezoekers zijn deze avond welkom in de Kasteelhoeve, Helze 8, in Geldrop. De Zomeracademie is het mooi-weer-cadeau van het Literair Café Dommeldal.

Onno Blom

Onno Blom (1969) studeerde in 1994 cum laude af in de Nederlandse taal- en letterkunde en Culturele Studies. Hij was literair redacteur voor Trouw, hoofdredacteur bij Uitgeverij Prometheus en adjunct-directeur bij De Bezige Bij. Nu werkt hij als schrijver, freelance journalist en literair criticus. Vaste luisteraars kennen hem ook als vaste recensent bij de boekenrubriek van het radioprogramma Nieuwsweekend. Daarnaast treedt hij op als interviewer en als presentator bij literaire bijeenkomsten in het land.

Jan Wolkers
Sinds kort kent men Blom ook als de officiële biograaf van Jan Wolkers. In 2007 begon Blom te werken aan zijn biografie. Als eerste verscheen Zo is het genoeg in 2008, het verslag van het laatste jaar van Wolkers . En vorig jaar, op 19 oktober, de tiende sterfdag van Jan Wolkers, verscheen het langverwachte Het litteken van de dood. De indrukwekkende biografie van Onno Blom, over de beeldhouwer-schilder-schrijver, over het rebelse leven van een van de meest geliefde kunstenaars van Nederland. Blom promoveerde met dit werk.

Inmiddels werkt hij aan een nieuwe biografie, van de Jonge Rembrandt. Maar over het publiceren van de biografie van Jan Wolkers en over het leven Jan Wolkers valt nog steeds heel veel te vertellen. En als iemand boeiend kan vertellen over schrijvers en boeken, dan is het wel Onno Blom. Het literair café meldt dan ook met trots zijn komst en nodigt belangstellenden van harte uit om deze zomeravond hierbij aanwezig te zijn.

Kaartjes
Kaartjes voor ontmoetingen in de Zomeracademie zijn online te bestellen via www.bibliotheekdommeldal.nl, klik op agenda en kaartjes. In de losse verkoop zijn kaartjes te koop bij boekhandel van Grinsven in Geldrop.

Zomeracademie
Het laatste schrijversbezoek in de Zomeracademie is op woensdagavond 15 augustus. Dan is Eva Rovers te gast, biograaf van Boudewijn Buch, van Helene Kröller-M?ller en schrijfster van PRACTIVISME, een handboek voor heimelijke rebellen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>