Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 1847f8
Foto: Ingezonden
Muziek

Jaap Zwart met rijk geschakeerd orgelconcert in Brigidakerk

Geldrop – Jaap Zwart (1955) speelt op zaterdag 7 juli een luisterrijk concert op het Vollebregt-Smits orgel van de H. Brigidakerk. Hij opent zijn programma met werk van zijn grootvader, Jan Zwart, en sluit het ook met karakteristiek orgelwerk van deze componist af. Hiertussen krijgen nog andere creaties van dezelfde componist aandacht naast werken van Bach, Händel, Guilmant, Widor en Grison. Het concert in de Geldropse H. Brigidakerk begint zoals gewoonlijk om 16.15 uur.

In de serie Brigidaconcerten staat dit jaar de organist en componist Jan Zwart centraal en daarom vermeldt het programma werk van deze musicus(1877-1937). Jaap Zwart is docent aan het conservatorium van Amsterdam en geeft workshops vocale harmonie en improvisatie aan het koninklijk conservatorium in Den Haag. Als kerkorganist is hij verbonden aan de grote of Andreaskerk in Hattem en de Grote Kerk in Harderwijk. Hij is ook bekend als concertorganist met speciale aandacht voor de minder bekende orgelmuziek uit de 19de en 20ste eeuw.

Een week later, op zaterdag 14 juli bespeelt Bas de Vroome het Vollebregt-Smitsorgel. Hij is de hoofdorganist van de Oude en de Nieuwe Kerk in Delft. Aan zijn concert verleent de sopraan Marleen van Os medewerking.

De concerten worden georganiseerd door de stichting Brigida Concerten in samenwerking met de Werkgroep Carillon Dit jaar komen organisten uit diverse provincies naar Geldrop.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>