Logo mooigeldropmierlo.nl
Archieffoto 2017  | Fotonummer: f97cbe
Archieffoto 2017 (Foto: Jeroen van Dijk)
Evenementen

Kennedymars met nieuwe route door Mierlo

Someren-Mierlo - De lopers van de Kennedymars komen ook dit jaar weer door Mierlo. Ze lopen via een nieuwe route door het dorp. De passage door Geldrop is met de nieuwe route komen te vervallen.

De Kennedymars start voor het eerst in de geschiedenis twee uur eerder, om 20.00 uur. Na de start op zaterdagavond 7 juli voert de route door Asten, Deurne en Helmond naar Mierlo. De lopers gaan via Brandevoort, ze steken het Eindhovens Kanaal over bij de hockeyclub en komen dan het dorp binnen. De route voert onder andere via de Willigstraat, Dorpsstraat, Marktstraat en Bisschop van Mierlostraat naar sporthal De Weijer. Daar bevindt zich de grote post op 41 kilometer. Na de post gaan de lopers via het Voortje naar Lierop en dan verder richting de finish in Someren.

De eerste loper komt omstreeks 0.15 uur door het centrum van Mierlo en de laatste loper tegen 6.00 uur. Inwoners van Mierlo kunnen dus de hele nacht de wandelaars aanmoedigen. Veel bewoners en horecazaken zijn al bezig met de voorbereidingen om te zorgen voor een gezellige sfeer langs de route.

Volop activiteiten in Someren
Naast de Kennedymars (80 kilometer) is er dit jaar ook weer het Rondje Someren (40 kilometer) en de Mini Kennedymars (8 kilometer). In het weekend van 7 en 8 juli is er in Someren van alles te doen. Zo zijn er op zaterdag rond de Mini Kennedymars allerlei leuke activiteiten voor kinderen op het Wilhelminaplein in Someren. Op zondag is er vanaf 9.00 uur de jaarmarkt met veel verschillende kramen, een foodmarket, reaggae hut, shisha lounge en een speciaalbierplein. Voor kinderen is er een kindermarkt en zijn er kinderattracties.

Someren beter bereikbaar
Tijdens de Kennedymars is Someren een stuk beter bereikbaar. Vanaf dit jaar zijn grote delen van het dorp niet meer afgesloten. Dit betekent dat bezoekers vanaf de randwegen het dorp in kunnen rijden. Let op, de normale verkeers- en parkeerregels, zoals parkeerverboden, gelden ook tijdens de Kennedymars. Om parkeeroverlast voor bewoners te voorkomen, gelden in diverse straten parkeerverboden. Kijk voor meer informatie op www.kennedymars.nl/verkeersmaatregelen.

Inschrijven kan nog
Mensen die de uitdaging willen aangaan, kunnen zich tot vlak voor de start inschrijven. Dit kan op het Wilhelminaplein in Someren of op www.kennedymars.nl.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>