Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 17be50
Foto: Peter Wijlaars
Foto's Evenementen

Duizenden bezoekers genieten van KommuS festival

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Peter Wijlaars

Geldrop – Kasteel Geldrop stond zaterdag 30 juni en zondag 1 juli centraal voor het vierde KommuS festival. In de voortuin was het podium opgebouwd waar de elf tribute bands optraden. De achtertuin van het Kasteel was zondag ingericht voor de Kids Area. Waren er zaterdag alleen (jong) volwassenen aanwezig, zondag was het een familie dag waar de kinderen in de Kids Area een hoofdrol speelden.

Perfect verlopen
Kosten noch moeite had Stichting KommuS gespaard om van de vierde editie een waar spektakel te maken. De line-up was zorgvuldig uitgekozen en gevarieerd in de verschillende muziekstijlen. Alles was tot in de puntjes geregeld en dat vertaalde zich in een perfect verlopen festival. "Mede door het mooie zonnige weer zijn er veel bezoekers naar ons festival gekomen. Het is echt genieten", vertelt Iris Hoogervorst, één van de zes leden van Stichting KommuS

Volle bak
Zaterdagavond stond in het teken van vier tribute bands die optraden. Kensington beet het spits af, gevolgd door Wham/George Michael en Metallica. Bruce Springsteen sloot de avond in de late uurtjes af. Ruim 3000 bezoekers waren getuige van vier spetterende optredens. "Het is de hele avond druk geweest. Vanaf het eerste nummer tot en met het laatste nummer was het volle bak op het plein voor het kasteel", vertelt mede-organisator Sander Waterschoot.

The mainstage en Kids Area
Zondag begon het festival om 12.00 uur, dat uit twee delen bestond; de optredens van zeven tribute bands op 'the Mainstage' en de Kids Area in de achtertuin van het Kasteel. Opnieuw was er veel publiek naar 'the Mainstage' gekomen om de tribute bands Kings of Leon, De Hippe Gasten, Depêche Mode, Coldplay, De Dijk, Nirvana en ABBA te zien optreden. De bands speelden vele bekende liedjes, het publiek zong diverse keren uit volle borst mee.

Kids Area
In de achtertuin was het vanaf 12.00 uur zeer druk en gezellig. Honderden kinderen waren naar de Kids Area gekomen. "De Kids Area is een kindermiddag met een rauw randje", gaat Iris verder. Doordat het druk is met kinderen, komen er ook veel nieuwe ouders. Een win-win situatie", vertelt vrijwilligster Lilian van Tongerlo. Er stonden verschillende activiteiten voor de jeugd klaar. Ze konden mega grote zeepbellen maken, drone racen, instrumenten maken, magische foto's maken, op cementbakken muziek maken; er was voor ieder wat wils. Het rockconcert van De Hippe Gasten kon rekenen op veel belangstelling van de aanwezige jeugd.

Meet en greet Musical.ly sterren
Hoogtepunt van de Kids Area was de Musical.ly meeting met bekende musical.ly sterren, ook wel 'Musers' genoemd. Honderden kinderen, voornamelijk meisjes, stonden in lange rijen te wachten op hun idolen. De meeste kinderen kwamen voor de bekende en populaire Nina Schotpoort. De 12-jarige Nina, woonachtig in Eerbeek, heeft maar liefst 1.4 miljoen volgers op haar account op de app musical.ly. "Kinderen, tussen 8 en 14 jaar, maken een filmpje van zichzelf van zo'n 15 seconden met dansbewegingen of een combinatie van een dans en playback en 'posten' dit op deze app. Volgers zien dit voorbij komen en 'liken' het filmpje, waardoor het als een olievlek over internet gaat", verduidelijkt Erwin Sanders, één van de vele vrijwilligers die verantwoordelijk is voor de 'meet and greet' van de musical.ly sterren.

Veel belangstelling
De jeugd kwam uit Geldrop, uit de regio en zelfs uit België om met hun idool op de foto te gaan. "Nina is een voorbeeld voor mij, ik vind het leuk dat ik haar nu in het echt kan ontmoeten", vertelt de 12-jarige Bente uit Uden die al geruime tijd staat te wachten. Eén voor één betreden de jonge kinderen de tent waar Nina staat. Een korte groet met omhelzing volgt, waarna een selfie wordt gemaakt, natuurlijk samen met Nina. Af en toe deelt de jonge ster een handtekening uit. Na de eerste 'meet and greet' gaat Nina, onder begeleiding, naar een rustigere ruimte om bij te komen. Tijdens deze wandeling wordt ze regelmatig aangesproken of ze nog snel op de foto wil. Regelmatig klinkt haar naam; Nina blijft er tamelijk rustig onder.

 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>