Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 1cce00
Foto: Joan Delisse
Evenementen

Succesvolle tweede editie van Mierlo Artistique

Mierlo - Op het zonovergoten plein van de Luciakerk in Mierlo vond zondag 1 juli de tweede editie plaats van Mierlo Artistique. In 50 kramen waren de creaties te zien van kunstenaars, die van heinde en verre waren gekomen. Het was gezellig druk en de sfeer werd verhoogd door Djumbo, de djembo groep uit Mierlo, de straatband 'Op de vlucht' en de band 'Wood 88'.

Redacteur: Olga Maria Berger
Fotograaf: Joan Delisse

Workshops
De kunstenaars kwamen uit het hele land en zelfs België was vertegenwoordigd, maar veel kramen werden bezet door Mierlose en Geldropse mensen. Het aanbod was zeer gevarieerd en van hoge kwaliteit. Voor de meeste kraamhouders was hun kunst of nijverheid een uit de hand gelopen hobby en sommige van hen gingen door met creëren op momenten dat het even rustig was bij hun kraam. Behalve dat de kraamhouders hun producten lieten zien, boden ze ook workshops aan op allerlei creatieve gebieden. Wie krap bij kas zit kan terecht bij dorpswerkplaats 't Saam, centrum voor hobby en vrije tijd, gevestigd in een opgeknapte boerderij in Mierlo. Ook kan men daar advies krijgen wat betreft klussen en er kan gebruik gemaakt worden van metaal- en houtbewerkinggereedschap.

Gevarieerd
De bezoekers kregen een gevarieerd aanbod van sieraden, schilderijen, keramiek, beeldhouwwerk, eigengemaakte kleding, hoeden, interieurvoorwerpen en houten speelgoed te zien. Ook waren er eetwaren, zoals koek, jam en chutney te vinden, gemaakt volgens uniek recept van de kraamhouder. "Ik voel me op vakantie", zei een van de bezoeksters. "Het is net of ik in het buitenland een unieke markt heb gevonden. Ik wist niet dat er zoveel creativiteit was in Mierlo."

Kraamhouders tevreden
"Ik heb verschillende sieraden verkocht", zegt Cora Hellings uit Geldrop. Cora verkoopt sieraden van handgemaakte glaskralen. "Ik kan er niet van leven, maar ik kan mijn hobby voortzetten." Dat gold ook voor Sonja Sol uit Mierlo. "Het is jammer dat er teveel wind staat om met de glasblazer te demonstreren", zegt ze. Monique Neven uit Mierlo kon op verschillende van door haar gemaakte aquarellen 'verkocht' plakken. Hoedenmaakster Marleen Piron uit België verkocht genoeg hoeden om volgend jaar terug te willen komen. "Er zijn niet veel mensen die hoeden dragen, maar ik heb een paar zonnehoeden kunnen verkopen." Het mooie weer zal daar zeker toe bijgedragen hebben. Bij haar kun je kapotte paraplu's inleveren, die worden hergebruikt, misschien iets om volgend jaar aan te denken.

Vertier
De gezelligheid op de markt was niet in de laatste plaats te danken aan de bands die er optraden. Djumbo trad veelvuldig op met hun opzwepende trommels en trok veel bekijks. De band 'Op de vlucht' zong Nederlandse nummers, onder andere van Gerard Maasakkers. De coverband Wood 88 gaf een zeer verdienstelijk optreden. Kinderen hoefden zich niet te vervelen op de kunstmarkt. In de voorleesbus van de bibliotheek uit Helmond zaten kinderen ademloos te luisteren en in het Patronaatsgebouw schilderden en knutselden ze er op los.

Margot van der Wielen en Manuele Brouwers, de initiatiefneemsters, kunnen terugkijken op een succesvolle en knusse kunstmarkt. De kraamhouders waren zeer tevreden en wilden graag nog eens terugkomen en de bezoekers ook.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>