Logo mooigeldropmierlo.nl
V.l.n.r.: Antoon Sloots, Frans Stravers, Margot Klaren (drie van de zeven bestuursleden)  | Fotonummer: cdd977
V.l.n.r.: Antoon Sloots, Frans Stravers, Margot Klaren (drie van de zeven bestuursleden) (Foto: Ingezonden)
Evenementen

Geldropse dorpsquiz laat van zich horen

Geldrop – Het bestuur van de Geldropse Dorpsquiz heeft op zaterdag 30 juni de envelop met opdracht 3 bij ruim 85 teamcaptains bezorgd. Deze derde opdracht 'De Geldropse Dorpsquiz Kettingbrief', ook wel de vakantie-opdracht genoemd, moet uiterlijk door het team op 19 augustus 24.00 uur ingeleverd worden.

Redacteur: Emmy Grit

Kettingbrief
"Een kettingbrief, maar dan anders", vertelt Frans Stravers, één van de bestuursleden van de Geldropse Dorpsquiz. "De krant speelt een belangrijke rol in deze opdracht. Teamleden krijgen de opdracht mee om een zo lang mogelijke 'ketting' te maken", licht Frans toe. "Hoe ze dit moeten doen? Dat staat allemaal te lezen in de opdracht in de envelop."

Gezelschapsspellen
Tijdens de vakantie spelen mensen graag gezelschapsspelletjes. Mens Erger Je Niet, dobbelen, kaarten en Keezen zijn favoriete spelletjes op de camping. "Gezelschapsspelletjes zijn een leidraad geweest voor veel opdrachten uit de quiz", gaat medebestuurslid Antoon Sloots verder. "Het was een uitdaging, maar opnieuw hebben we weer mooie, uitdagende en interessante spellen en opdrachten verzonnen", lacht Frans. Een tipje van de sluier wil het bestuur wel prijsgeven. "Het van af nu raadplegen van Google, Wikipedia, Facebook, Twitter, kranten, encyclopedieën is belangrijk, maar op de avond zelf kunnen ook kook-, tuin- en handwerkboeken voor de quiz zeer nuttig zijn."

Eerste punten
De eerste punten zijn al verdeeld onder de ingeschreven teams die zich tijdens Hooipop op 2 juni hebben ingeschreven. "Na de inschrijving mochten de teams meteen beginnen met de eerste opdracht", lacht Antoon. Per team moest één afgevaardigde verschillende opdrachten doen. Teams keken naar elkaar hoe bepaalde opdrachten uitgevoerd werden, zodat zij het nog beter zouden doen. Neem nu bijvoorbeeld Dominee Green, die is altijd zeer geïnteresseerd in de belevenissen van anderen. Maar over zichzelf vertelt hij zelden iets.

Verzamelen van antwoorden
De Geldropse Dorpsquiz vindt plaats op zaterdag 17 november. Teamcaptains krijgen op deze dag een tas met een opdrachtenboek met ongeveer 350 opdrachten. "Iedere opdracht levert punten op. Ze moeten zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren en verzamelen in de opdrachtenmap. Het opdrachtenboek bestaat uit verschillende categorieën waaronder doe-opdrachten, zoek-opdrachten, buitenopdrachten, individuele opdrachten op een vaste locatie, teamopdrachten. "We hebben het moeilijk gemaakt, maar iedere opdracht is te maken", vertelt Frans. Of je nu net zoals Dominee Green de grootste tomahawk verzameling van Nederland hebt of je verzamelt miniduikboten alles kan van pas komen bij het oplossen van de quiz.

In de sfeer
"Om de teamleden al een beetje in de sfeer te laten komen, hebben we zaterdag 30 juni de derde opdracht rondgebracht", lacht Frans. Het bestuur is zeer benieuwd naar 'de ketting' die uiterlijk 19 augustus om 24.00 uur ingeleverd moet zijn bij de organisatie. "Voor de organisatie wordt het nog een hele kluif om alle 'kettingen' na te kijken of alles wel volgens de richtlijnen is gedaan. Gelukkig hebben we hier een paar weken de tijd voor", aldus de bestuursleden.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>