Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 370f90
Foto: Joan Delisse
columns

Vakantie in zicht…

Als het einde van het schooljaar in zicht kwam, bracht dat altijd hectiek met zich mee. Meesters en juffen die druk overleg voerden over de groepsverdeling in het nieuwe schooljaar, terwijl het lopende schooljaar nog afgesloten moest worden. Tussendoor ook nog even de rapportgesprekken voeren. En wanneer ouders het niet eens waren met de inhoud van het rapport, moest een vervolggesprek gepland worden. Terwijl er al tijd te kort was! Kasten moesten opgeruimd worden. Pepernoten en confetti achter de kast uit vegen zodat het nieuwe schooljaar schoon ingezet kon worden. Laatste gegevens van de kinderen verwerken in het volgsysteem. Nieuwe groep doorspreken. En: de verjaardag van juf of meester vieren.

Het leek alsof alle leerkrachten in de laatste weken van het schooljaar jarig waren. Dat kwam natuurlijk goed uit, want dan was er weer een dag gevuld. Het probleem in de laatste schoolweek was altijd: hoe hou ik ze nog enigszins betrokken en vooral: hoe hou ik ze nog wat in het gareel. Je liet de organisatie van je feestje graag over aan enkele inventieve leerlingen. Toen Sem en Jorien met een feestprogramma kwamen aanzetten, wist je dat dat wel goed zou komen. Echter, toen het jaar erop Jeroen en Sandy hun overvolle programma de dag vóór de feestdag even met je doorspraken, wist je dat je een film achter de hand moest houden. De door hen geplande twee en een half uur zou waarschijnlijk niet meer dan een half uur in beslag nemen. Maar enfin, ze hadden in elk geval hun best gedaan.

En alsof de drukte overdag nog niet genoeg was werden er tegen de vakantieperiode de nodige zomerborrels, vakantieborrels en barbecues georganiseerd. Je viel van de ene in de andere. Telkens kwam je dezelfde voorgegaarde hap tegen. De kipsaté, de hamburger, de barbecueworst, de koude schotel. Bij de volgende barbecue was dat weer hetzelfde. Zelfs het bestek en de borden leken op die van de vorige sessie. Evenals het zwartgeblakerde rooster. Ook het gevoel in de buik, de dag erna, kwam heel veel overeen met het gevoel in de buik de dag na de vorige hap. Allemaal goed bedoeld, maar op een gegeven moment toch wel iets te veel van het goede. Dat kwam natuurlijk omdat je bij van alles en nog wat betrokken was. "Overdaad schaadt" zou mijn moeder gezegd hebben. Ik moet toegeven dat ze gelijk had.

Peter uit groep 8 had geen moeite met overdaad. Althans niet tijdens de afscheidsbarbecue. Als je zag hoe hij de half rauwe frikandellen van de barbecue wegwerkte vroeg je je af hoe hij zich de volgende dag zou voelen. Ik kon me niet anders voorstellen dan dat er, zo op het einde van het schooljaar, behoorlijk hectiek in zijn buik zou zijn.

Fijne vakantie en geniet van de vakantieborrels, barbecues, etc.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>