Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 365494
Foto: Ties van Gog
Evenementen

EMG samengesteld Mennen

Geldrop – De menvereniging houdt onder de naam van 'De Eerste Geldropse Menclub' voor de negentiende keer zijn samengestelde menwedstrijd in Geldrop en Heeze en speciaal dit jaar de districtskampioenschappen Zuid. De wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 7 en zondag 8 juli bij ruitersportcentrum manege Meulendijks, op het menterrein aan de Bosrand en aan de Mackenziestraat in Coevering Geldrop. Ook op de openbare wegen en in de nabij gelegen bosgebieden moeten de paarden hun trajecten af leggen.

Er verschijnen op deze dagen zo'n 120 deelnemers van verschillende rubrieken uit de klasse L, M, Z-KNHS en Z-FEI en impulsrijders aan de start en strijden om een plaats op het ereschavot.

Een enthousiast team uit de vereniging heeft ook dit jaar weer erg veel werk verzet om de wedstrijd zo paardvriendelijk mogelijk te laten verlopen. De hindernissen zijn ruim gebouwd en voorzien van een technisch tintje. En dat het oog ook wat moet hebben, zie je terug in de kleuren van de diverse sponsormaterialen in de hindernissen. Elke hindernis verdient een update of renovatie. Dit jaar heeft 'De Kiosk' een nieuw dak gekregen. Hopelijk gaat dit plaatje dit jaar weer voor een spannende strijd zorgen.

Op zaterdag worden de dressuurproeven, het rijden van de figuren, op de weilanden aan de Mackenziestraat en vervolgens de vaardigheidsproef, het rijden van poorten van kegels, bij ruitersportcentrum manege Meulendijks aan de Strabrechtseheide-weg afgelegd. Op zondag strijden de deelnemers in het meest spectaculaire onderdeel van de samengestelde mensport, de marathon. Deze begint met een wegtraject op de openbare wegen en bospaden. Na een korte rustpauze vertrekken de teams voor het overwinnen van de zes hindernissen op het menterrein aan de Bosrand, gelegen achter de hondenrenbaan parallel aan de snelweg A 67. Om u uit te leggen hoe dit verloop vergt te veel schrijfruimte. Dit moet u echt zelf aanschouwen.

De resultaten van elk onderdeel worden, hoe negatief het klinkt, omgezet in strafpunten. Per rubriek wint de deelnemer met het minst aantal strafpunten. De prijsuitreiking vindt plaats bij Meulendijks op zondag om ongeveer 18.00 uur. EGM nodigt u allen uit om te genieten van deze tak van paardensport. De toegang is gratis. Er is een zandbak en springkussen voor de kleineren.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>