Logo mooigeldropmierlo.nl
Training Sporting Charleroi bij VV Mifano  | Fotonummer: 017d50
Training Sporting Charleroi bij VV Mifano (Foto: Ingezonden)
Sport

Profvoetballers zetten 'voetbaldorp' Mierlo wereldwijd op de kaart

Mierlo - Wie de afgelopen twee weken met regelmaat in het centrum van Mierlo vertoefde is het zonder twijfel opgevallen dat diverse voetbalclubs Mierlo weer hebben weten te vinden voor het afwerken van hun jaarlijkse oefenstage.

Clubs uit Nederland, België, Saoedi Arabië, Verenigde Arabische Emiraten en zelfs Koeweit hebben de faciliteiten van hotel Carlton De Brug en v.v. Mifano met het oog op het nieuwe voetbalseizoen 2018-2019 gekozen om de voetbalaccu op te laden. De komst van de profclubs betekent dat de voetbalprofs, met alle nodige media aandacht er omheen, 'voetbaldorp' weer wereldwijd op de kaart zetten. Een mooie promotie voor de gemeente Geldrop-Mierlo, zo is vorig jaar wel gebleken toen niemand minder dan Diego Maradona drie weken te gast was in 'voetbaldorp' Mierlo.

Engels, Frans, Bels, Arabisch
Is doorgaans de voertaal in het kersendorp Mierlo het bekende ABN met links en rechts een vleugje 'Mierels' er door heen. De laatste weken leek het af en toe wel of Mierlo een of ander toeristisch dorp was. Tenminste afgaand op al het Engels, Frans, Bels en Arabisch. Talen die je normaliter een stuk minder hoort in de plaatselijke supermarkten en op de populaire 'liegbanken' in het centrum op het Molenplein. "Net voor het weekend vroegen nog drie van zo'n voetballers de weg terug naar hotel 'De Brug'. Ze wisten helemaal niet meer welke kant ze uit moesten. Die gasten waren dus echt de weg kwijt", aldus één van de vaste bezoekers van de bank tegenover de andere bank.

Achteraf bleek het te gaan om voetballers van het Nationaal Elftal onder 23 jaar (Olympisch Elftal) van de Verenigde Arabische Emiraten die twee weken in Mierlo te gast waren en een weekje eerder nog een 'internationale wedstrijd' hadden gespeeld bij Mifano tegen FC Zadanka. Een professionele club uit Rusland die op hetzelfde moment in Garderen verbleef.

Naast het Olympisch Elftal van de Verenigde Arabische Emiraten, de Belgische topclub RSC Anderlecht en KV Kortrijk, die inmiddels weer zijn vertrokken uit Mierlo, komen nog de teams van Kuwait Sporting Club (Koeweit), Al NASR, Al Sharjah (beiden uit de Verenigde Arabische Emiraten) en Alta Awoun (Saoedi Arabië) richting Mierlo. Tot aan het einde van deze week verblijft Sporting Charleroi in hotel Carlton De Brug. Goed voor de internationale promotie van de gemeente Geldrop-Mierlo gezien de Frans-talige club maar liefst dertien verschillende nationaliteiten qua voetballers op de clubsite heeft staan!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>