Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 7421de
Foto: Vivianne van Bijsterveld
Activiteiten

Tentoonstelling schilderclub Hof van Bethanië

Mierlo - De Schilderclub van Hof van Bethanië verzorgde op donderdag 5 juli een schilderworkshop. Bewoners en vrijwilligers lieten zien hoeveel plezier het schilderen geeft. De schildersspullen en iets lekkers stonden voor geïnteresseerden klaar.

De schilderclub van Hof van Bethanië komt iedere donderdagochtend van 09.30 tot ongeveer 12.00 uur bij elkaar. De schilderspulletjes staan klaar en de vrijwilligers helpen de bewoners waar nodig met schilderen, maken een praatje en regelen een kopje koffie.

"Je hoeft niet creatief te zijn, het schilderen is een dagactiviteit waarbij gezelligheid en ontspanning in een ongedwongen sfeer centraal staat", leggen de vrijwilligers uit. "We zijn er om elkaar te inspireren, aan te moedigen en elkaars werk te waarderen, maar gezelligheid vinden we het belangrijkst." Dit geldt zowel voor de vrijwilliger als de schilder.

Nadia Spoormakers schildert nog niet zo heel lang bij de Schilderclub, maar deze altijd opgewekte dame heeft er ontzettend veel plezier in. "Op dit moment maak ik een kleurige bloem, maar normaliter maak ik abstracte schilderijen vol kleur." Fouten maken vindt Nadia niet erg. "Want van fouten leer je. Ik schilder er gewoon overheen."

Anita van Oosten schildert al drie jaar, met veel plezier. Ze heeft een romantische stijl van schilderen, wat in haar landschappen duidelijk terugkomt. Ze houdt erg van kleurrijke buitenlevens. "Vroeger gunde ik mezelf niet de tijd om creatief bezig te zijn. Die tijd heb ik nu wel en daar geniet ik optimaal van."

Op de Schilderclub ontdekte Nelly hoe fijn het is om creatief bezig te zijn. Ze kijkt erg uit naar de donderdagochtend, de dag waarop de schilders bij elkaar komen. Nelly is allround; ze schildert mensen, dieren en landschappen. Herman Hulshof schildert ook wekelijks met veel plezier. Figuratief of abstract, het maakt Herman niet uit. "Ik gebruik meestal felle kleuren in mijn landschappen of portretten en geef een eigen draai aan ieder schilderij. De schilderclub vind ik een gezellige groep creatievelingen."

Op donderdag 5 juli lieten zij zien hoe leuk schilderen is en hoe mooi het is hoe ieder op zijn eigen manier bezig is. De tentoonstelling werd voor de start van de workshop officieel geopend. De komende weken zijn de schilderijen in het atrium van Hof van Bethanië te bewonderen.

Interesse of wil je meer weten over de Schilderclub van Hof van Bethanië? Neem gerust eens vrijblijvend contact op met Keete Jansma, tel. 0492-502074 of Vera Kersjes, tel. 0492-502017.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>