Logo mooigeldropmierlo.nl
Activiteiten

Bas de Vroome bespeelt twee orgels tijdens brigidaconcert

Marleen van Os  | Fotonummer: 99a6ab
Marleen van Os (Foto: Ingezonden)

Geldrop – Bas de Vroome speelt zaterdag 14 juli om 16.15 uur in de Geldropse H. Brigidakerk op beide orgels in de H. Brigidakerk. Werken van Sweelinck, Schütz, Distler en Händel op het koororgel. En Composities van Jurriaan Andriessen, Jan Zwart en Schuurman op het Vollebregt-Smitsorgel. Bij de werken van Schütz, Händel, Andriessen en Schuurman treedt ook de sopraan Marleen van Os op.

In de serie Brigidaconcerten staat dit jaar de organist en componist Jan Zwart centraal en daarom vermeldt het programma werk van deze musicus (1877-1937). Bas de Vroome (1962) geniet faam als hoofdorganist van de Oude en de Nieuwe Kerk in Delft, waar hij de 4 fraaie historische orgels bespeelt. Hij is ook beiaardier in Vlaardingen, Rijnsburg, Naaldwijk, Wateringen, De Lier en Spijkenisse. Marleen van Os (1990) volgde opleidingen aan het Utrechts en daarna aan het Rotterdams conservatorium. Zij geeft regelmatig concerten in samenwerking met organisten en pianisten en als solist bij koren.

Een week later, op zaterdag 21 juli bespeelt Tjeerd van der Ploeg (1958) het Vollebregt-Smitsorgel. Hij is organist van het Nicholson-orgel in de Sint Christoforuskerk in Schagen. Voorafgaand aan het orgelconcert is er om 15.00 uur een beiaardconcert verzorgd door Peter Bremer (1956).

De concerten worden georganiseerd door de stichting Brigida Concerten in samenwerking met de Werkgroep Carillon. Dit jaar komen organisten uit diverse provincies naar Geldrop. De concerten zijn gratis toegankelijk, met een vrijwillige bijdrage na afloop.

Meer informatie is te vinden op de website van de Brabantse Orgelfederatie, waarvan de stichting lid is: www.brabantorgel.nl/GeldropBrigida. Voor verdere informatie: Stichting Brigida Concerten, Geldrop. Secretariaat: Nick van Broekhoven, telefoon 06-40287582, brigidaconcerten@gmail.com of www.brigidaorgel.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>