Logo mooigeldropmierlo.nl
Nico van Dijck (l) en Theo van den Berg (r)  | Fotonummer: 0093b8
Nico van Dijck (l) en Theo van den Berg (r) (Foto: Peter Wijlaars)
Evenementen

Inschrijving Liberty Loop 2018 Geldrop gestart

Geldrop - "We willen met de stichting voor de Liberty Loop hardlopen, wandelen en bewegen stimuleren. Daarom organiseren we de loop", vertelt Nico van Dijck. Nico is voorzitter van de stichting die op 9 september het evenement voor de negende keer organiseert. Hij is ook voorzitter van de lopersgroep LOGO die net als de andere lopersgroepen uit Geldrop en Mierlo meewerkt. Zo zijn er 70 vrijwilligers die meehelpen aan de organisatie.

Redacteur: Wil van der Velden
Fotograaf: Peter Wijlaars

Combinatie

"Wij willen de mensen aan het denken zetten. We wonen sinds de oorlog in een vrij land. Dat is toch fantastisch, ieders vrijheid. Die bevrijdingsgedachte vinden we belangrijk", aldus Theo van den Berg, medeorganisator en sponsor van de loop. "Dit jaar is er ook weer in het weekeinde van de loop het evenement Geldrop Anders. Het heeft een nieuw begin, een nieuwe opstart, waarin ook –Zing Geldrop Zing-Nu bij Hofdael buiten." Onderdeel van het programma zijn ook optredens van blaaskapellen op verschillende plekken in het dorp.

Bevrijding
Theo wijst er op dat de bevrijding van Geldrop het volgende jaar 75 jaar geleden is. "Dan gaan we het uitbreiden met veel muziek en heel veel artiesten. De gemeente is bereid om mee te werken." Ook dit jaar is de organisatie van de Loop al enthousiast over de medewerking van het bedrijfsleven. "We worden op handen gedragen door het bedrijfsleven", meent Theo. Volgens Nico werken bijna alle lokale ondernemers mee.

Estafette
Hoogtepunt van de Liberty Loop is volgens Theo de estafetteloop. Een groep van vier personen kan zich inschrijven. Sportkleding is niet persé nodig; deelnemers mogen zich ook kleden in een bepaald thema. Voor de meest originele ploeg is een bonusprijs te winnen. Ieder loopt een rondje van 1500 meter. Eerste prijs is een cheque van € 100,00. Voor de prijzen twee tot en met tien zijn cheques beschikbaar. "Die estafette heeft grote groeimogelijkheden. Daarmee onderscheiden we ons in de regio. Het is niet alleen leuk om het hardlopen, maar het is ook gezellig. Er kunnen veel meer mensen meedoen, ook in familieverband. Dat wordt leuk voor het publiek. Het geeft entertainment in het centrum", vindt Theo. Er is een voordeeltje voor deelnemers die inschrijven en betalen; als ze starten krijgen ze het inschrijfgeld terug.

Verschillende afstanden
Naast de estafetteloop is er ook een wedstrijd voor scholieren. Hardlopers kunnen verder kiezen voor de afstanden 5 en 10 kilometer en voor 10 Engelse mijl. "Die laatste route gaat door het bosgebied van Geldrop-Mierlo en over de Strabrechtse Heide. Dat is toch uniek. Een mooiere omgeving als deze voor die loop tref je toch niet", stelt de voorzitter van de stichting. De lopers op de 5 en 10 kilometer blijven in het bos en gaan niet de hei op. Alle lopers starten op het Horecaplein in Geldrop.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>