Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 63e467
Foto: Ingezonden
Evenementen

Mierlonaar Frank Daans eindigt als zevende in Kennedymars

Someren/Mierlo – De 56e Kennedymars startte zaterdag 7 juli twee uur eerder dan voorgaande jaren. Om 20.00 uur vertrokken in totaal 1754 wandelaars vanuit Someren aan de 80 km lange route, om zondagmorgen terug te komen in Someren. Niet iedereen is binnen de tijd gefinisht; 454 wandelaars vielen voortijdig uit.

Redacteur: Emmy Grit

Mierlonaar Frank Daans, 54 jaar, liep dit jaar voor de 12e keer mee. De nieuwe route beviel Frank en de vele andere wandelaars goed. "Er stonden dit jaar veel mensen langs de route, ook in de nieuwe plaatsen", geeft Frank aan. Frank was zaterdag al vroeg naar Someren gegaan, zodat hij vooraan stond tijdens de start. Nadat burgemeester Dilia Blok het startschot had gegeven, gingen de wandelaars op pad voor 80 km wandelen. Dat Frank al vroeg in Someren was, wierp tijdens de start meteen zijn vruchten af. Hij liep meteen in het goede ritme en hoefde weinig mensen te passeren.

Het grote verschil met voorgaande jaren was de kilometers die 's nachts gelopen moesten worden. Voorheen werd er 's nachts vaak een stuk route gelopen waar geen mensen stonden. "Dat vond ik zwaar. Dit jaar werden de lopers 's nachts ook aangemoedigd", aldus Frank, moe maar voldaan na de lange tocht.

Frank zijn beste resultaat was een 23e plaats tijdens één van de eerdere edities. Dit jaar kwam hij als zevende over de finish. Om 06.43 uur passeerde Frank de finish. "Misschien ben ik wel de snelste Mierlonaar", vertelde Frank na binnenkomst aan zijn vrouw Wilma die supertrots is op de prestaties van haar man. "Ik ben zo ontzettend tevreden met dit resultaat", aldus Frank.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>