Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 043cca
Foto: Peter Wijlaars
Gemeente Geldrop-Mierlo

Woningen in voormalige winkelpanden Heuvel

Geldrop-Mierlo - Voormalige winkelpanden aan de Heuvel in Geldrop mogen omgebouwd worden tot woningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiermee ingestemd.

Redacteur: Martin de Bruijne


Tot nu toe mag er op de begane grond van de panden niet gewoond worden. Het college stemt in met een bestemmingsplanwijziging om dit wel mogelijk te maken. "We krijgen voor verschillende locaties in het centrum concrete verzoeken om wonen toe te staan op de begane grond", geeft het college aan.

Het gaat concreet om twee panden: Heuvel 13-14 en Heuvel 18. Het pand Heuvel 18 wil projectontwikkelaar Houta ombouwen tot kleinschalig appartementencomplex, zo is te zien op een bord tegen de gevel van het vervallen pand.

Op de begane grond van Heuvel, Langstraat en Korte Kerkstraat mag tot nu niet gewoond worden. Het college wil het bestemmingsplan wijzigen om in ieder geval wonen op het gedeelte van de Heuvel tussen het Horecaplein en het voormalige postkantoor mogelijk te maken. "Onder voorwaarde dat het pand een duidelijke woonuitstraling moet hebben", stelt het college.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>