Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 773bc9
Foto: Peter Wijlaars
Foto's Evenementen

Wijkvereniging Braakhuizen Zuid viert feest

Geldrop – Het bestuur en de vele vrijwilligers van wijkvereniging Braakhuizen Zuid vierden zondag 22 juli, met hun leden én de wijkbewoners, het 25-jarig jubileum van de wijkvereniging. De organisatie had een mooi programma in elkaar gezet dat begon met een lunch voor de leden en een aantal genodigden. De activiteiten begonnen om 14.00 uur. Veel wijkbewoners kwamen een kijkje nemen. 

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Peter Wijlaars

MIddag vullend programma
Bestuurslid Noor de Witt Hamer nam de honneurs waar van Ger Schaareman, de voorzitter van de jubilerende vereniging. "Samen met een fantastisch bestuur en de inzet van alle vrijwilligers kunnen wij de vele activiteiten aanbieden", opende Noor haar speech. Een spontaan applaus volgt als dank voor de inzet van het bestuur en de vrijwilligers. De organisatie had een middag vullend programma voor haar leden en wijkbewoners in elkaar gezet.

Activiteiten van wijkvereniging
Er stonden kraampjes opgesteld met de activiteiten die gehouden worden door de wijkvereniging. "Op deze manier wil de jubileumcommissie laten zien wat er allemaal mogelijk is bij wijkvereniging Braakhuizen Zuid. Helaas kunnen we niet alle activiteiten laten zien. Je kunt altijd tijdens een van de openingstijden langskomen om deel te nemen of informatie te vragen", vertelt vrijwilliger Wendy Roumane. Ondanks dat Braakhuizen Zuid een multiculturele wijk is, zien ze dit helaas nog niet terug bij de activiteiten die aangeboden worden. "We proberen alle wijkbewoners bij onze activiteiten te betrekken. De commissie heeft overal in de buurt een uitnodiging in de brievenbus gedaan, ze zijn allemaal op de hoogte van ons jubileumfeest. Iedereen is welkom; jong en oud."

Fanatiek
De onlangs geopende jeu de boules baan trok veel bekijks en er werd fanatiek door enkele spelers een jeu de boulesbal gegooid. De hobbyclub, de kaartclub, handwerken met 'Granny', lunchcafé stonden er en lieten belangstellenden zien wat zij wekelijks/maandelijks doen. Een hometrainer stond buiten waar mensen op konden fietsen. De insteek hiervan was om nog meer mensen aan te sporen om mee te doen met de jaarlijkse fietstocht. Imker Ben Coppens en de molenaar van Korenmolen 't Nupke lieten het ambachtelijke werk zien. Bij de imker kregen de bezoekers een potje honing en bij de kraam van de molen werden warme wafels uitgedeeld.  

Lekkernijen
Aan de inwendige en uitwendige mens werd goed gedacht. Alle genodigden, leden en wijkbewoners ontvingen bij binnenkomst gele tegoedbonnen. Deze konden ingewisseld worden voor een consumptie, een souvenir (een Broakese balpen), een potje Broakese honing, een snack bij het lunchcafé, een verse wafel bij de molenaar van 't Nupke, een lot voor deelname aan Rad van Avontuur en 's avonds kon er een portie friet en een snack gehaald worden bij de frietwagen. De organisatie zorgde ervoor dat niemand iets te kort kwam.

Muzikaal
De dag werd afgesloten door een muziekoptreden van troubadour Tonny Wijnands, nadat er 's middags muziekoptredens waren van van Louis Staals en familie Van den Broek. Het feest werd om 21.00 uur afgesloten.

Tevreden
De jubileumcommissie kijkt zeer tevreden terug naar deze dag. "Er waren vanmiddag veel buurtbewoners een kijkje komen nemen. Ongeveer 300 mensen zijn gedurende de dag langs gekomen. De belangstelling voor de diverse workshops en activiteiten was ook boven verwachting. Iedereen heeft het erg naar zijn/haar zin gehad", aldus een trotse Noor.

Lid worden
Heb je interesse om lid te worden, neem dan contact op met wijkvereniging Braakhuizen Zuid via braakhuizen-zuid@gmail.com.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>