Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: ed4cd8
Foto: L. E Moir
Algemeen

Brigidaconcert met Philip Crozier

Geldrop - Het vijfde concert in de cyclus Brigidaconcerten in de H. Brigidakerk wordt zaterdag 28 juli verzorgt door de befaamde Engelse en Canadese organist Philip Crozier. Werken van Jan Zwart, Bach, Buxtehude, Parry, Frescobaldi en Cesar Franck staan op het programma. Het concert in de Geldropse H. Brigidakerk begint zoals gewoonlijk om 16.15 uur.


In de serie Brigidaconcerten staat dit jaar de organist en componist Jan Zwart centraal en daarom vermeldt het programma werk van deze musicus (1877-1937). Philip Crozier (1957 Preston U.K.) trad al enkele malen eerder op in Geldrop. Hij heeft tal van orgelrecitals gegeven, in Europa en in Noord-Amerika. Hij laat regelmatig in Europese tournees van zich horen.

Een week later, op zaterdag 4 augustus bespeelt Jan Hage (Utrecht) het Vollebregt-Smitsorgel. Voorafgaand hieraan bespeelt Tommy van Doorn (1990) de beiaard om 15.00 uur. De concerten worden georganiseerd door de stichting Brigida Concerten in samenwerking met de Werkgroep Carillon Dit jaar komen organisten uit diverse provincies naar Geldrop.  

De concerten zijn gratis toegankelijk, met een vrijwillige bijdrage na afloop. Meer informatie is te vinden op de website www.brigidaorgel.nl. Er kan ook contact op worden genomen met Stichting Brigida Concerten, Geldrop, secretariaat: Nick van Broekhoven, telefonisch bereikbaar via 06-40287582 of via de email; brigidaconcerten@gmail.com.  

 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>