Logo mooigeldropmierlo.nl
Brand op Strabrechtse heide op 2 juli 2010  | Fotonummer: d9ba7c
Brand op Strabrechtse heide op 2 juli 2010 (Foto: Wim Hendrikx)
Algemeen

Wees wijs in de warme natuur!

Geldrop-Mierlo - Hitte en droogte vragen om verstandig handelen, zowel voor de eigen gezondheid als voor dieren. En uiteraard is voor een bos- of bermbrand niet veel nodig. Bij wind slaat het vuur ook nog eens snel over. Tips voor duurzaam gedrag.

Bermbrand door hete uitlaat en glasParkeer auto's niet op het gras, zeker niet hoog gras. Door de warmte van de uitlaat bestaat het risico dat het gras in brand vliegt. Laat geen glazen voorwerpen achter in de natuur en ruim glas(scherven) op. Zonlicht op glas kan op een droge ondergrond vuur veroorzakenGa niet barbecueën en maak geen vuur in open gebied.

Open water
Ga niet zwemmen in open water in natuurgebieden en laat ook hond en paard niet in het water. Het schaarse water is nu onmisbaar voor dorstig wild. Bovendien neemt met het stijgen van de temperatuur de kans op botulisme, blauwalgen, vissterfte en ongewenste bacteriën toe. Kijk op zwemwater.nl voor zwemplekken waar de waterkwaliteit in orde is.

Zoek koelte in loofbos
Schaduwrijke bossen bieden verkoeling bij warm zomerweer. Kies voor loofbossen. In naaldbos van kan temperatuur 5 à 10 graden hoger liggen.

(Bron: Staatsbosbeheer/Volkskrant)
IVN Geldrop maakt je natuurwijzer. Zie ook www.facebook.com/ivngeldrop

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>