Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: e23b6a
Foto: Peter Wijlaars
Gemeente Geldrop-Mierlo

Kunstwerk 'bronzen Fiat 500' weggehaald

Geldrop - De bronzen Fiat 500 op het parkeerterrein bij Hofdael is weg. De gemeente heeft het kunstwerk weg laten halen. DGG wil opheldering van het college van burgemeester en wethouders.

Het kunstwerk 'Grenzeloos' van beeldhouwer Carla Rump stond al jaren op het parkeerterrein bij Hofdael en het Weverijmuseum. Het beeld zou weggehaald zijn om plaats te maken voor een zuil van de textielroute die nu aangelegd wordt. Er staat nu inderdaad een zuil van de textielroute op de plek waar eerst de auto stond.

DGG heeft vragen gesteld aan het college over de kwestie. De partij stelt dat het beeld is uitgekozen door de bevolking om op die plaats te staan. "Om het nu te verwijderen zonder verder mededeling of burgerparticipatie vindt de DGG niet getuigen van het Nieuwe Werken en ook niet passen bij de aandacht voor cultuur in het kernprogramma van de collegepartijen", stelt de DGG-fractie. Volgens de partij is er in de omgeving voldoende ruimte om de zuil te plaatsen en de auto te laten staan. Als het aan DGG ligt, krijgt de textielzuil een andere plek en komt het beeld terug op zijn originele plaats.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>